11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialNoul prost gust corporate și Moș Crăciun | OPINIE

Noul prost gust corporate și Moș Crăciun | OPINIE

La început, când am citit despre ceea ce veți citi și voi mai jos, mi s-a părut  amuzant. Apoi nu mi-a mai plăcut așa de mult. Toate chestiile astea supertehnologizate și bleahcorporate nu duc în niciun caz la relaxare și buna dispoziție. Uneori pot îndobitoci…

Dar mă rog, sunt must haveuri (apropo, amestecul ăsta de română cu engleză e noul prost gust al unora dintre companiile de la noi), nimic nu este mai comercial decât Sărbătorile, din păcate. Vorba cuiva de pe fb: „Rezistați, mai sunt trei luni și vine primăvara“ .

Din păcate, despre corporatism, un fel de ceaușism cu limbaj de lemn multilingvistic nu se poate spune că va avea parte vreodată de primăvară. În fine, de vină este consumismul, oamenii care cred că a fi cult e totuna cu a copia în neștire obiceiuri, metehne, pe care nu le pot traduce cu niciun chip „la noi” ș.a.m.d.

Ok. Prin urmare, am citit desre faptul că site-ul laposte.fr/pere-noel al lui Moș Crăciun s-a deschis luni, iar “secretariatul” acestuia a început de miercuri să răspundă scrisorilor, după cum a anunțat grupul La Poste, din Franța. Moșul (Pere Noël) va fi ajutat de 60 de spiriduși secretari pentru a le răspunde tuturor celor care îi scriu, a precizat La Poste într-un comunicat, semnalat de leparisien.fr.

Pentru a-i ajuta să aibă răbdare până la Crăciun, Moșul le trimite, împreună cu răspunsul, un desen de colorat. Alte poze de colorat sunt puse la dispoziția copiilor pe site-ul La Poste, care invită la transformarea desenelor în desene animate prin intermediul unei aplicații ce poate fi descărcată în mod gratuit. Site-ul mai propune, printre altele, rețete de bucătărie și povești pe tema Crăciunului.

În cazul scrisorilor trimise prin poștă, pe plic trebuie să se menționeze “Pere Noël”, precum și numele, prenumele, și adresa copilului expeditor. În 2015, peste 1,2 milioane de copii i-au scris lui “Pere Noël” la Libourne, în departamentul francez Gironde, unde se află “secretariatul” lui Moș Crăciun. Dintre aceștia, 129.000 i-au trimis e-mail-uri direct de pe site-ul menționat. Asta e.

Ou sont les scrisorele d’antan pentru Moșu? Nostalgie multinațională.

 

 

 

Fata din multinațională
Fata din multinaționalăhttp://fata-din-multinationala
Fata din multinațională este pseudonimul sub care scrie comentarii despre viața obișnuită o fostă jurnalistă care acum a ales altă carieră. Din această poziție vede lumea având o perspectivă total diferită și proaspătă.
Cele mai citite

Ciolacu laudă primarii și președinții de Consilii Județene pentru stabilitatea țării

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că stabilitatea este asigurată de primari și președinții de Consilii Județene, nu de premieri, care se schimbă frecvent. Șeful...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă