19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialNoul Ford KA+ poate fi deja comandat la dealeri

Noul Ford KA+ poate fi deja comandat la dealeri

Vorbim despre a treia generație Ford KA. Primele două s-au adresat în mod vizibil tinerilor, chiar și a doua generație care avea la bază platforma lui Fiat 500 și Panda. Cum segmentul B este al doilea din punct de vedere al volumelor, cei de la Ford vor o felie importantă de aici, dar au decis să schimbe rețeta. Liderii segmentului sunt Renault Clio și Opel Corsa, iar la acest nivel Ford vine cu Fiesta. Dar în această zonă mai există Dacia Sandero, Hyundai i10 sau Kia Rio, modele care au o clientelă bine definită. Aici îți poziționează Ford noul model KA+.

Pentru moment, Ford KA+ este construit în India, și are la bază hatchback-ul de clasă mică produs pentru piața sud-americană.

KA+ este puţin mai scurt decât Fiesta, dar este cu 29 de milimetri mai înalt, cu un interior optimizat care oferă cel mai mare spaţiu în zona capului pentru pasagerii din faţă şi spaţiu pentru picioare pentru pasagerii din spate în clasa din care face parte.

KA+ este un autoturism foarte practic, având un portbagaj cu capacitate de 270 de litri – suficient pentru două valize mari – plus plierea 60/40 a  banchetei spate şi 21 de spaţii de depozitare pentru obiecte mici în habitaclu.

Motorizări

Noul KA+ are o gamă de grupuri motopropulsoare simplificate bazate pe noul motor pe benzină eficient Duratec de 1,19l. Disponibil în versiuni de 70 CP şi 85 CP, motorul de 1,19 l este derivat din aceeaşi gamă ca motorul de 1,25 l disponibil pentru Fiesta şi are temporizare variabilă dublă independentă a arborelui cu came care sporeşte performanţa, eficienţa consumului de carburant şi reduce emisiile.

Combinat cu o transmisie manuală cu cinci viteze standard, motorul de 1,19 l a fost construit pentru a oferi eficienţă şi manevrabilitate, cu o plajă largă a cuplului  ce face ca autoturismul să fie uşor şi plăcut de condus atât în oraş cât şi la drum lung.

Anvelopele cu rezistenţă redusă la rulare şi detalii aerodinamice îmbunătăţite, precum bara de protecţie faţă şi deschiderile grilei contribuie de asemenea la eficienţa îmbunătăţită. Ambele opţiuni de motor au emisii  CO2 de 114 g/km şi un consum mixt de carburant de 5,0 l/100 km (56,5 mpg).**

Prețuri

Ford KA+ 1.2 70 CP Trend – 9.900 euro

Ford KA+ 1.2 *% CP Titanium – 11.200 euro

Cele mai citite

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă