13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialNoua Dreaptă cere autorităţilor din Cluj ridicarea unei noi statui a lui...

Noua Dreaptă cere autorităţilor din Cluj ridicarea unei noi statui a lui Avram Iancu

Peste 20 de membri ai organizaţiei Noua Dreaptă au participat, miercuri seară, la Cluj-Napoca, la un miting cu torţe pentru comemorarea lui Avram Iancu, în care au cerut autorităţilor locale ridicarea unei noi statui a Crăişorului Munţilor în municipiu, potrivit Mediafax.

Participaţii la manifestare, peste 20 de persoane, s-au adunat la ora 20.00 în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, având asupra lor steaguri tricolore şi ale organizaţiei Noua Dreaptă.

Aceştia au aprins torţe şi s-au rugat pentru memoria lui Avram Iancu, după care au ţinut un moment de reculegere.

Preşedintele Noua Dreaptă Cluj, Daniel Bran, a declarat că acţiunea a avut ca scop sensibilizarea clujenilor pentru a nu uita faptele lui Avram Iancu din perioada Revoluţiei din 1848.

“Am aprins torţe, ne-am rugat şi am ţinut un moment de reculegere în memoria lui Avram Iancu. Am vrut să aducem în faţa opiniei publice faptele înaintaşilor noştri care au făcut ceva pentru transformarea poporului român. Iar Avram Iancu chiar este un exemplu pentru noi, prin faptele sale din timpul Revoluţiei de la 1848”, a spus Bran.

La rândul său, Codrin Goia, responsabil cu propaganda în cadrul Noii Drepte, a acuzat autorităţile locale că “asistă pasive” la degradarea statuii lui Avram Iancu din Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca şi a cerut ridicarea unei noi statui a Crăişorului Munţilor.

“Este o lipsă de respect a autorităţilor locale faţă de statuia lui Avram Iancu care se degradează şi este acoperită cu mizerie. Noi cerem autorităţilor locale ridicarea unei statui noi a lui Avram Iancu în municipiu, deoarece Cluj-Napoca este oraşul unde a studiat Crăişorul Munţilor şi unde a trăit destul de mult timp. Ar merita Avram Iancu o statuie nouă, mai ales dacă oraşul vrea să devină Capitală Culturală Europeană în 2020. Ne trebui o statuie mai frumoasă decât cea care este acum, una care să iasă în evidenţă şi care să devină simbolul Clujului”, a spus Goia.

Noua Dreaptă va organiza, sâmbătă, un marş în memoria lui Avram Iancu la care sunt aşteptate peste 200 de persoane.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă