12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialNou scandal de pedofilie în Marea Britanie

Nou scandal de pedofilie în Marea Britanie

Britanicii sunt şocaţi de acumularea de scandaluri de pedofilie în care sunt implicate personalităţi politice sau din show-business, iar  poliţia şi autorităţile sunt suspectate că multă vreme au închis ochii la cazurile de abuzuri sexuale comise contra copiilor.

În aceste zile, media britanică relevă dezvăluirile făcute de un fost ofiţer de poliţie potrivit căruia o afacere implicând un minor în anii 1990 ar fi fost înăbuşită când a apărut numele fostului premier conservator Edward Heath (1970-1974). Aceste acuzaţii au dus la deschiderea unei anchete. Decedat în 2005, la vârsta de 89 ani, el este cea mai importantă figură publică acuzată de pedofilie în Marea Britanie, unde scandalul, după ce a lovit lumea show-businessului, cuprinde clasa politică. Presa britanică a reamintit în special zvonurile care au însoţit întreaga viaţă a acestui celibatar convins şi fără copii. În timp ce poliţia din Wiltshire, comitatul unde Heath şi-a petrecut ultimii ani, a lansat un apel pentru eventuali martori, Daily Mirror publica un interviu cu un sexagenar anonim care afirmă că a fost violat de omul politic atunci când avea 12 ani.

Faptele s-ar fi derulat în 1961, când Edward Heath era încă un simplu deputat, într-un apartament din Park Lane, o stradă şic din Londra. Brian Binley, fost deputat şi consilier al lui Heath a estimat că acuzaţiile sunt greu de crezut. „Trebuie să fii foarte prudent cu astfel de acuzaţii. Se spune că nu iese fum fără foc, dar câteodată se poate”.

Fumul devine tot mai des din zi în zi,  cu noi acuzaţii de pedofilie care apar în ritm susţinut în ultimii patru ani. Un mare scandal a afectat mediul spectacolului după dezvăluirile despre Jimmy Savile, fost animator la BBC, mort în 2011 şi descris de Scotland Yard ca „cel mai mare predator sexual din istoria ţării”.

Trei copii morţi

În ultimele luni, atenţia s-a concentrat asupra lumii politice. În martie, „poliţia poliţiei” a deschis deja o anchetă după plângerile care acuzau poliţişti că au acoperit acţiunile unei reţele de pedofilie implicând responsabili politici şi alte personalităţi în anii 1970-2000. O presupusă victimă, identificată sub numele Nick, a relatat anchetatorilor cum el şi alţi băieţi erau conduşi la diferite adrese din Londra şi la periferie, pentru a fi agresaţi sexual. De asemenea, el a acuzat deputaţi şi alte personalităţi de prim-plan că sunt legaţi de moartea a trei copii, între 7 şi 16 ani. 25 de orfelinate din Lambeth erau ţinute de două decenii de o mare reţea de pedofilie şi cel puţin 50 de copii au dispărut din aceste instituţii şi familiile nu au mai auzit niciodată nimic despre ei. În 1993, un responsabil al serviciilor sociale din Lambeth a fost asasinat, el intenţionând să rezolve scandalul acelei reţele de pedofilie. Astăzi este prevăzută o primă audienţă la Tribunalul Westminster în dosarul Greville Janner, 86 ani, membru al Camerei Lorzilor, inculpat pentru agresiuni sexuale asupra minorilor între anii 1963 şi 1988. 

Cele mai citite

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă