20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialUn nou protest #REZIST. Peste 1000 de persoane au manifestat, în Piața...

Un nou protest #REZIST. Peste 1000 de persoane au manifestat, în Piața Victoriei, în ciuda ploii torențiale. La demonstrație a participat și fondatorul USR Nicușor Dan. Protestatarii au strigat: Plouă, ninge, uniți vom învinge!

UPDATE 22.00: Protestul s-a încheiat.



 

21.30: Peste 100 de protestatari au rămas în Piața Victoriei. Ei se ascund sub umbrele și strigă: „Plouă, ninge, uniți vom învinge!”

21.20: Protestatarii rămân în Piața Victoriei, în ciuda ploii: „Plouă, ninge, uniți vom învinge!”, scandază ei.

21.10: Deputatul Nicușor Dan a declarat pentru RL că a venit duminică seara la protest „în semn de solidaritate cu oamenii”. Totodată, s-a declarat nemulțumit de proiectul privind Roșia Montana, cât și pentru proiectul de modificare a Legilor Justiției și Pilonul II de pensii”.

De asmenea, el a precizat că „speră că vor veni mai mulți oameni în Piață, în această seară”.



 

21.02: Peste 1.000 de persoane cântă Imnul Național, transmite corespondentul RL.

21.00: „S-a dat șpagă barosană/ pentru Roșia Montană", „CCR, sluga PSD" – strigă protestatarii.

20.45: Protestatarii scandează: „Pilonul II nu e pentru voi!"

20.37: La protest participă și fondatorul USR, Nicușor Dan.

20.25: Numărul protestatarilor a depășit 500, transmite corespondentul RL.

20.15: Jadarmii împrejmuiesc cu garduri spațiul din fața Guvernului, transmite sursa citată.

20.10: Câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Victoriei, iar oamenii continuă să vină, transmite corespondentul RL, Flavia Drăgan.

20.00: Oamenii au început să scandeze: „PSD, ciuma roșie!”.

 

19.57: Printre protestatari este și senatorul USR Mihai Goțiu.

19.50: Corespondentul RL Flavia Drăgan precizează că în Piața Victoriei au început să se adune protestatarii, astfel că până la 50 de persoane manifestează.

Totodată, au fost mobilizate și echipe de jandarmi. Totodată, au fost mobilizate și patru mașini de poliție.



Un nou protest va fi organizat în această seară în Piața Victoriei, începând cu ora 20:00, pentru a se cere demisia premierului Mihai Tudose, în urma propunerilor privind modificarea Legii Justiției, desfințarea pilonului doi de pensii și scoaterea Roșiei Montane din patrimoniul UNESCO, se arată pe pagina de Facebook a organizației Corupția ucide, organizatorii evenimentului.

„Gata! Problemele sunt prea multe, sfidarea e prea mare. Ne pasă de justiție, de pensii, de Roșia Montană, de păduri, de drepturile noastre legitime, iar în acest moment toate sunt amenințate de Tudose și ai lui. Nu, nu sunt mai multe probleme, de fapt problema este una singură: Guvernul Tudose”, scrie în anunțul postat pe Facebook.

„Aceste propuneri urmează să se transforme în legi dacă noi nu ne opunem vehement, în stradă.

1. Propunerile prezentate de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenţei şi bunei funcţionări a Justiţiei, precum şi împotriva luptei anticorupţie. De la anul am putea vedea la DNA, DIICOT și la Procuratura Generală șefi numiți doar de PSD.

Trecerea Inspecției Judiciare la Ministerul Justiției e doar un alt punct prin care ne întorc, dacă îi lăsăm, în epoca în care Justiție era de formă, iar randamentul lor în lupta cu corupția, egal cu zero.



 

Societatea civilă nu va tolera niciodată un atac la independența Justiției. Nu suntem Rusia și nu vom lăsa o mână de hoți să își facă de cap cu România!

2. Premierul României a MINȚIT când a spus că „randamentul la pilonul I de pensii este mult mai mare decât randamentul obţinut la pilonul II”. Este inimaginabilă folosirea cuvântului „randament” în relaţie cu un sistem care nu investeşte nimic din sumele alocate (Pilonul I) (astfel încât să se poată discuta despre un randament al investiţiei, precum Pilonul 2). Vrem demisia premierului Mihai Tudose. Nu tolerăm să avem în fruntea guvernului o persoană ce minte voit populația. Invitaţi-vă prietenii şi haideţi duminică sa arătăm încă o dată că nu permitem unui grup de interese să confiște țara, pentru propriile lor interese”, mai arată cei de la Corupția ucide, pe pagina de Facebook. 

Protest similar și la Cluj

Un protest similar va avea loc, duminică seara, și la Cluj. Manifestația, intitulată „CLUJ:Justiție curată, nu politzată. Pilonul 2 este pentru noi”. 


„Cluj Napoca, a venit toamna și odată cu ea ne întoarcem pe baricade ca să apărăm tot ce am câștigat cu atâta efort în ultimii ani că societate civilă: De la introducerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO, până la împiedicarea unui infractor să devină Prim-Ministru și retragerea Ordonanței 13. Ieșim pentru a apăra forma legilor și mecanismelor care asigură independența Justiției, coloana vertebrală a oricărui stat de drept și pentru a ne apăra viitorul economic pus în pericol de desființarea Pilonului 2 de Pensii.  

Duminică ieșim că să oprim: distrugerea independenței Justiției: distrugerea viitorului nostru, protejarea pensiilor noastre .

Acesta este un eveniment făcut în urmă declarațiilor repetate și propunerilor privind modificarea Legii Justiției, precum și desființarea Pilonului II de pensii și propunerea pentru scoaterea Roșiei Montane din patrimoniul UNESCO. Aceste propuneri urmează să se transforme în legii dacă noi nu ne opunem vehement, în stradă.  

1. Propunerile prezentate de ministrul Justiției Tudorel Toader, se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenței și bunei functionări a Justiției, precum și împotrivă luptei anticorupție. De la anul am putea vedea la DNA, DIICOT și la Procuratura Generală șefi numiți doar de PSD. Trecerea Inspecției Judiciare la Ministerul Justiției e doar un alt punct prin care ne întorc, dacă îi lăsăm, în epocă în care Justiție era de forma, iar randamentul lor în luptă cu corupția, egal cu zero. Societatea civilă nu va tolera niciodată un atac la independența Justiției. Nu suntem Rusia și nu vom lăsa o mână de hoți să își facă de cap cu România!

2. Premierul României a MINȚIT când a spus că „randamentul la pilonul I de pensii este mult mai mare decât randamentul obținut la Pilonul II”. Este inimaginabilă folosirea cuvântului „randament” în relație cu un sistem care nu investește nimic din sumele alocate (Pilonul I) (astfel încât să se poată discuta despre un randament al investiției, precum Pilonul 2).

Vrem demisia premierului Mihai Tudose. Nu tolerăm să avem în fruntea guvernului o persoană ce minte voit populația. Nu acceptăm în fruntea țări persoane care fac un jurămant pe care nu îl susțin. Când suficienți oameni fac promisiuni false, cuvintele nu mai înseamnă nimic, iar atunci nu mai există răspunsuri, ci doar minciuni mai bune și mai bune”, precizează organizatorii, pe Facebook.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Emmanuel Macron şi Xi Jinping militează pentru un arministițiu în toate conflictele pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat luni pentru un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă