16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialNokia Lumia – un prim pas spre success pentru Windows Phone

Nokia Lumia – un prim pas spre success pentru Windows Phone

Presa de specialitate ce a reuşit să testeze telefoanele Nokia Lumia, spune că experienţă de lucru este una plăcută şi fluentă. Deşi configuraţia hardware nu este revoluţionară, atunci când este comparată cu ultimele telefoane lansate pe platformele Android si iOS, este suficient de puternică pentru a nu reprezenta un handicap pentru Windows Phone.

De exemplu :
• Camera foto de 8 megapixeli şi lentilă optică Carl Zeiss oferă performaţe demne de brandul său;
• Ecranul OLED, deşi nu fel de bun ca Super AMOLED Plus folosit de Samsung în cele mai noi telefoane, oferă o vizibilitate bună chiar şi atunci când este expus luminii solare;
• Procesorul cu un singur nucleu de 1.4GHz, oferă suficientă performanţă pentru ca sistemul de operare să răspundă rapid comenzilor utilizatorului.

La cât de bine arată Nokia Lumia şi la cât de diferită şi interesantă este interfaţa Windows Phone, abia aştept lansarea noilor modele şi în România. Din păcate, până acum nu au fost făcute publice detalii despre data de apariţie pe piaţa autohtonă, operatorii noştrii de telefonie mobilă fiind preocupaţi de lansarea iPhone 4S. Probabil pentru Nokia Lumia va trebui să aşteptăm câteva luni.

Adevăratul as din mâneca Microsoft: O companie ce nu-şi permite să piardă – Nokia

Cel puţin la lansare noilor modele Nokia Lumia, toate par bune şi frumoase. Dar este suficientă această lansare pentru ca Microsoft să devină un jucător major pe piaţa platformelor de telefonie mobilă? Cel mai probabil nu. Însă este un prim pas important, ce aduce un plus de competiţie şi mai ales o companie puternică ce luptă pentru succesul Windows Phone. Iar asta era un handicap pentru Microsoft, comparativ cu Android, pentru care toţi producătorii majori s-au grăbit să ofere suport.

Microsoft are un parteneriat slab cu operatorii de telefonie mobilă în timp ce Nokia are unul extrem de puternic, exceptând doar piaţa americană, unde are o cotă de piaţă mică şi o influenţă pe măsura ei. În plus, Nokia îşi pariază viitorul pe platforma Windows Phone. A nu avea success este echivalent cu pierderea cursei de a rămâne între liderii pieţei de telefonie mobilă. Iar asta are avea consecinţe grave pentru companie.

Ca dovadă a importanţei acordate de Nokia platformei Windows Phone, deja vedem campanii publicitare reuşite, ce sună şi arată bine.

Desi miza pentru Microsoft este foarte mare, nu este la fel de mare ca şi pentru Nokia. În consecinţă, Nokia va investi masiv în campania de marketing începută cu clipul de mai sus, şi producerea de telefoane cu priză la publicul larg. De asemenea, spre deosebire de alţi producători, Nokia va fi interesată să producă şi dispozitive mai ieftine ce folosesc Windows Phone. Nu va produce doar telefoane premium, cu marje de profit mari. Asta va ajuta foarte mult în creşterea cotei de piaţă a Windows Phone. Un alt atu al Nokia este prezenţa puternică în Europa şi Asia.

Până acum, atât Apple cât şi producătorii de telefoane cu Android, au fost mai mult interesaţi de piaţa americană, lăsând celelalte continente pe un loc secundar. Nokia deja profită şi lanseaza noile telefoane mai întâi în Asia şi Europa. Mai mult ca sigur asta va ajuta la întărirea brandurilor Nokia şi Windows Phone pe celalte continente, unde utilizatorii nu se vor mai simţi “cetăţeni de mâna a doua”, şi vor avea access la noile inovaţii înaintea americanilor.

Cu alte cuvinte, viitorul sună cât se poate de interesant şi un lucru e cert: utilizatorii finali vor avea de câştigat şi vom vedea un ritm al inovaţiei din ce în ce mai rapid.

Despre autor: Ciprian Rusen este blogger şi autor de carte cu experienţă în lumea IT. Articolele lui despre tehnologie pot fi urmărite şi pe site-ul 7 Tutorials.

Cele mai citite

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

Ministerul Agriculturii, despre banii încasați de beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranşă de plată în valoare totală...
Ultima oră
Pe aceeași temă