16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialNoi victime la Kabul

Noi victime la Kabul

"Un afgan şi un străin, care lucrau pentru o organizaţie străină, au fost ucişi", a declarat purtătorul de cuvânt, Hashmat Stanakzai, fără a preciza naţionalitatea victimei şi numele organizaţiei.

"Trei kamikaze au atacat clădirea", a adăugat purtătorul de cuvânt. "Luptele au durat trei ore, cei trei insurgenţi fiind ucişi. Şase persoane au fost salvate", a adăugat el. "Forţele afgane de securitate au sosit rapid la locul atacului şi au început operaţiunea".

Clădirea vizată găzduia o misiune creştină secretă, a afirmat pe Twitter purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid. O reuniune cu vizitatori australieni a fost atacată, potrivit acestuia.

 
"O serie de atacuri sinucigaşe mortale au vizat ţinte inamice importante în ultimele zile", a adăugat Mujahid.

Un atentat sinucigaş al talibanilor împotriva unui convoi diplomatic a provocat moartea a şase persoane, între care un cetăţean britanic, joi, la Kabul.

Talibanii au lansat de asemenea săptămâna aceasta o ofensivă împotriva unei baze militare transferate armatei afgane de forţele NATO, luna trecută, în provincia Helmand. Cel puţin cinci soldaţi afgani au murit în luptele care au durat de joi seara până sâmbătă.

Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă