13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialNOI IMAGINI cu modelul care trebuia să salveze SAAB de la faliment....

NOI IMAGINI cu modelul care trebuia să salveze SAAB de la faliment. Vezi cum ar fi arătat!

UPDATE 5 februarie

După ce săptămâna trecut o revistă auto suedeză publica o serie de imagini cu modelul care ar fi trebuit să salveze SAAB de la faliment, acum au apărut pe internet noi imagini la o rezoluţie mult mai bună.

Cunoscut sub numele Proiect 540, acesta trebuia să fie un hatchback în 5 uşi. Probabil aceasta este versiunea sportback. Vedeţi mai sus cu ce model aveau de gând suedezii să-şi salveze compania. Cum vi se pare, credeţi că ar fi fost un hatchback veritabil?

—————

Eşecul lui Saab a fost discutat multă vreme multă vreme în presă şi a lăsat un gust amar fanilor mărcii auto suedeze. În ultimă instanţă compania trebuia să reinventeze gama de modele, ceea ce însă nu a mai apucat.

Saab 9-3 trebuia să ajungă anul trecut la Salonul Auto de la Paris cu cea de a treia sa generaţie. Modelul trebuia să fie complet nou, cu o imagine de marcă puternică şi să atace direct competitori precum BMW Seria 3 sau Audi A4.

Vedeţi mai sus câteva imagini făcute pe calculator cu ultima generaţie a lui Saab 9-3 înainte ca acesta să intre în producţie. Imaginile au fost lansate pe internet de publicaţia Auto Motor şi Sport din Suedia, obţinute probabil de la foşti angajaţi. Deşi sunt la calitate redusă, acestea sunt cele mai apropiate imagini de modul în care ar fi putut arăta viitorul model.

Vezi şi Ce fuziune anunţă FIAT pentru a deveni un GIGANT auto

Din 2011, când a avut loc ieşirea de pe piaţă a mărcii Saab, au apărut mai multe imagini cu modul în care ar fi putut arăta berlina suedeză, aceastea fiind cele mai recente. Modelul din imagini poartă amprenta ultimului designer şef al companiei, Jason Castriota. De origine americană, designerul a avut sarcina de a se ocupa de aspectul modelului care trebuia să rupă gura târgului la Paris în 2012.

Castriota a mai desenat modele pentru Ferrari sau Maserati. Cu toate că proiectul a căzut o dată cu falimentul mărcii auto, consorţiul chino-nipon care deţine în prezent compania care a mai rămas de pe urma Saab, are în plan să producă începând din acest an versiunea Saab 9-3 electrică. Modelul va fi produs în China. Vezi în galeria de mai sus cum arată linia de asamblare a lui 9-3 electric.

Vezi şi Schimbare de direcţie la OPEL: director executiv adus de la Volkswagen! Află care este planul nemţilor

Cele mai citite

Din respect pentru peneliști, Ciolacu trece cu PSD în alegeri “prin ei înșiși”

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, vrea să le demonstreze partenerilor de coaliție din Partidul Național Liberal (PNL) că...

Doar 22% dintre copiii romi urmează studii liceale

Ponderea copiilor romi care frecventează învățământul obligatoriu este de 78% (față de 95% pentru copiii români din vecinătate). Decalajul se mărește din nou în...

Noua centrală de la Mintia, un proiect de 1,4 miliarde de euro, a primit acordul de mediu

Cel mai mare obiectiv industrial din România, noua Centrală de la Mintia, din Hunedoara, a primit acord de Mediu, anunţă Agenţia Naţională pentru Protecţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă