16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. FOTO & VIDEO. Căutările continuă. Cei doi teroriști, căutaţi într-o pădure....

UPDATE. FOTO & VIDEO. Căutările continuă. Cei doi teroriști, căutaţi într-o pădure. Sunt înconjuraţi de forţele de securitate. Sediul publicaţiei Valeurs Actuelles a fost atacat. Alertă cu bombă la metroul din Paris. Un polițist a murit și unul este rănit în urma unui nou atac armat

UPDATE 08.30 (vineri): Urmărirea suspecţilor în atacul asupra săptămânalului satiric Charlie Hebdo a continuat în noaptea de joi spre vineri în nordul Franţei, unde au fost localizaţi.

Într-o zonă vastă din nordul Franţei, căutările, desfăşurate cu ajutorul a cinci elicoptere, au continuat în cursul nopţii, cu un efectiv redus, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

Membrii RAID şi GIGN, unităţi de elită ale poliţiei şi jandarmeriei, cercetau de joi de la prânz regiunea Picardie, unde a fost decretat nivelul maxim de alertă antiteroristă.

Înarmaţi, cu căşti şi uniforme negre, ei patrulau pe străzi, controlau vehiculele, verificând grădinile caselor şi străzile satelor.

UPDATE 19:25 – Peste 50% dintre germani consideră islamul o amenințare

UPDATE 19:15 – Stat Islamic și Al Qaida salută atentatul terorist de la Paris

UPDATE 18:50 – Ședință la MAI, după atentatele din Franța

UPDATE 18:40 – Teroriștii ISIS anunță executarea a doi jurnaliști tunisieni

UPDATE 17:35  – Nivel maxim de alertă în nordul Franţei, locul în care s-ar afla autorii atacului contra Charlie Hebdo

UPDATE 17:23 – Un individ înarmat cu o şurubelniţă a încercat să pătrundă cu forţa, joi dimineaţă, în redacţia publicaţiei Valeurs Actuelles din Paris, relatează ziarul Le Figaro. Incidentul a avut loc la ora 11.00, în cartierul Bourse din Paris. Fiind surprins de doi poliţişti individul a fugit, dar a fost prins în scurt timp. Asupra suspectului a fost găsită o şurubelniţă. El scosese bateria telefonului mobil, pentru a nu putea fi localizat de autorităţi.
Individul a fost arestat preventiv.

UPDATE 16:57  Viceprimarul oraşului Paris, Patrick Klugman, susţine că teroriştii i-au strigat pe nume pe caricaturişti şi i-au executat unul câte unul, împuşcându-i în cap, a dezvăluit miercuri, informează Mediafax.

UPDATE 16:31  Ziarul Le Monde a publicat o fotografie din redacţia Charlie Hebdo, realizată imediat după atacul armat.

UPDATE 16:30  Ancheta în cazul atacului armat produs joi dimineaţă la Paris, soldat cu moartea unei poliţiste, a fost încredinţată brigăzii antiteroriste, anunţă Parchetul din Paris, citat de AFP.

UPDATE 15:35  Le Figaro susţine că în maşina abandonată de cei doi fraţi terorişti s-au găsit cocktailuri Molotov şi diverse însemne ale jihadului.

UPDATE 15:23  Presa din Franţa susţine că cei doi fraţi terorişti sunt baricadaţi într-o casa. Localitatea Crepy-en-Valois, situată la aproximativ 60 de km nord de Paris, este înconjurată de jandarmi. Avocatul celor doi le recomandă acestora să se predea cât mai urgent.

UPDATE 14:21  Alertă cu bombă la metroul parizian. Circulaţia metroului a fost oprită imediat. 

UPDATE 13:40  Un bărbat care avea o armă asupra sa a fost văzut în cartierul La Defece din Paris.

UPDATE 12:50  Săptămâna viitoare, revista Charlie Hebdo va apărea într-un tiraj de un milion de exemplare. 

UPDATE 12.03  Polițista rănită în atacul de joi dimineața a murit.

UPDATE 11:46  Atac armat asupra unei moschei din vestul Parisului. 

UPDATE 11:30  Autorul incidentului armat care a vizat poliţişti municipali, joi dimineaţă, la sud de Paris, şi care s-a soldat cu doi răniţi, dintre care o poliţistă aflată în stare critică, a reuşit să fugă şi este dat în urmărire, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve

UPDATE 11:02  Doi agresori, înarmaţi cu arme Kalaşnikov, au deschis focul asupra unei poliţiste municipale. Rănită în spate, femeia este în stare critică. Un al doilea poliţist se afla alături de ea, dar potrivit aceleiaşi surse, bărbatul nu a fost rănit. El este în stare de şoc dar nu a fost lovit, precizează Europe 1, în timp ce alte surse afirmă că sunt doi răniţi.

UPDATE 10:58  Un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne a declarat joi că pare "puţin probabil" ca acest nou incident să aibă vreo legătură cu atacul de miercuri,  relatează Europe 1.

UPDATE 10:35  Explozie şi în faţa unui restaurant ce vinde kebab situat în apropierea unei moschei din oraşul Villefranche-sur-Saône, Rhône. Nu sunt victime. "Este un act criminal", a declarat o sursă din cadrul prefecturii pentru AFP. Ancheta a fost încredinţată poliţiei judiciare. Parchetul din Villefranche-sur-Saône ar urma să organizeze o conferinţă de presă în cursul zilei, scrie Mediafax.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/daf4cd0e61a0d69329c0cfa9503abc92/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

****

Doi polițiști au fost răniți în urma unui nou atac armat care a avut loc într-o suburbie din nordul Parisului. Atacul a avut loc în timp ce la Palatul Elysee are loc o reuniune de urgență, în urma atacului terorist de la Charlie Hebdo, în Paris a fost instituită alerta generală.

Potrivit primelor informații, cei doi polițiști au ăncercat să legitimeze un bărbat ce purta un rucsac în spate. În loc de acte, acesta ar fi scos o armă automată de tip Kalasnikov și a început să tragă asupra celor doi agenți, anunță B1 TV.

Schimbul de focuri a izbucnit cu puţin timp înainte de ora 08.00 (09.00 ora României) la Montrouge, la sud de Paris. Doi poliţişti municipali "sunt la pământ", a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

Potrivit surselor TF1, citat de Mediafax, unul dintre poliţişti este grav rănit.

Agresorii, în număr de doi, au fugit la bordul unei maşini albe Clio Potrivit Europe 1, unul dintre agresori a fost reţinut.

Pentru moment este prea devreme pentru a se stabili o legătură cu atacul asupra săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo.

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă