15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Brexit. Farage a demisionat de la conducerea UKIP: Scopul meu a...

VIDEO. Brexit. Farage a demisionat de la conducerea UKIP: Scopul meu a fost să scot Marea Britanie din UE

Liderul UKIP, Nigel Farage, a demisionat, luni dimineața, informează publicația The IndependentEl a precizat, într-un discurs la Londra, că nu și-a dorit niciodată o carieră de politician de profesie.

Citește și: FOTO. Gafele şi controversele liderilor UKIP de-a lungul timpului

„Scopul meu în politică a fost să scot Marea Britanie din Uniunea Europeană. Prin urmare, mi se pare corect să renunţ acum să mai fiu liderul UKIP’, a spus el. Totdată, Farage a dat asigurări că nu se va răzgândi.

Citește și: Brexit. Cei 27, inflexibili cu Londra

Farage a subliniat că va continua să susţină partidul şi să ajute mişcările de independenţă din restul Uniunii Europene, dar că de acum se va concentra mai mult pe viaţa sa personală, după numeroşii ani în care a făcut campanie pentru ieşirea Marii Britanii din UE. 

 

„În timpul campaniei pentru referendum, am spus că <<îmi vreau ţara înapoi>>. Astăzi spun că <<îmi vreau viaţa înapoi>>, care va începe chiar acum”, a adăugat el.

Nigel Farage a mai spus că Marea Britanie va trebui să aibă un premier care a susținut ieșirea Marii Britanii din UE şi care nu va ceda în privinţa libertăţii de mişcare în negocierile cu UE, dar a refuzat să îşi exprime susţinerea faţă de vreun candidat din cursa pentru şefia conservatorilor şi a guvernului.

Citește și: Va fi sau nu Brexit? Lovitura de maestru a lui David Cameron

„Dacă vom fi slabi sau vom face compromisuri în negocierile privind Brexit-ul, nu vom avea un acord bun”, a mai spus el.

Nu este prima dată când Farage renunţă la conducerea partidului. El a mai demisionat în mai 2015 după ce nu a reuşit să câştige un loc de parlamentar la alegerile generale de anul trecut, însă trei zile mai târziu şi-a retras demisia. În vârstă de 52 de ani, Farage este membru al UKIP de la crearea formaţiunii în 1993 şi a fost ales prima dată în Parlamentul European în 1999.

UKIP, partid eurosceptic, a fost principalul susținător al ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

De la votul pentru ieșirea Marii Britanii din UE, englezii care se opun ieșirii UK din blocul comunitar au organizat numeroase proteste, cel mai recent având loc sâmbătă. De asemenea, numărul infracțiunilor motivate de ură a crescut de 500 de ori.  În urma summitului care a avut loc săptămâna trecută, la Bruxelles, statele rămase în UE au adoptat o declarație de coeziune și unitate a blocului comunitar. Atunci, țările membre au făcut presiuni asupra Marii Britanii să declanșeze Articolul 50, în urma căruia încep negocierile pentru ieșirea țării din Uniune. 

Citește și: Partidele de extremă dreaptă împing Europa în derivă

 

 

 

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă