20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO. Baronul PSD Nicușor Constantinescu, arestat pentru 30 de zile. Mandatul,...

UPDATE. VIDEO. Baronul PSD Nicușor Constantinescu, arestat pentru 30 de zile. Mandatul, confirmat de Tribunalul București

UPDATE. Magistrații Tribunalului Bucureşti au confirmat, joi, mandatul de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJ Constanţa urmând a fi dus la arest, fie la poliţie, fie la una dintre unităţile aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

—-

UPDATE. Avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au explicat, joi, că clientul lor va rămâne în custodia autorităţilor chiar şi în eventualitatea în care s-ar anula mandatul de arestare în lipsă emis de Tribunalul Bucureşti, deoarece există un al doilea mandat emis de Tribunalul Constanţa.

Concret, au explicat avocaţii, chiar dacă Tribunalul Bucureşti ar admite solicitările lor şi ar revoca sau ar înlocui măsura arestării cu o altă măsură mai uşoară, Nicuşor Constantinescu va rămâne în stare de arest în baza celui de-al doilea mandat de aretare preventivă în lipsă emis pe numele său, de Tribunalul Constanţa, unde va fi dus cât mai repede.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicușor Constantinescu, a revenit joi dimineață în țară, cu o cursă de la Istanbul la București.

Baronul PSD, pe numele căruia procurorii au emis un mandat de arestare, a fost preluat de la aeroport de un echipaj de poliție pentru a fi dus la Tribunalul București.

Dacă instanţa va confirma mandatul de arestare, Nicuşor Constantinescu va fi încarcerat în Arestul Poliţiei Capitalei. Ulterior, în funcţie de ce va spune medicul, acesta va rămâne în Arestul Poliţiei Capitalei sau va fi dus într-un spital penitenciar, au declarat pentru Mediafax surse din Poliţie.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a fost reţinut, miercuri, de autorităţile din Turcia, dar nu a fost arestat deoarece a dat asigurări că se va întoarce de bună voie în România.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/5ec9bdae3202610765dbd7d8d7b8ae16/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Ministerul Justiţiei a transmis, săptămâna trecută, autorităţilor din Turcia documentelor necesare pentru aducerea în ţară a lui Constantinescu, judecat în mai multe dosare.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a stat în Turcia de mai bine de o săptămână. Înainte de a ajunge în Turcia, Nicuşor Constantinescu s-a aflat în SUA.

Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.

Cele mai citite

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...

Declin demografic în România. Numărul de nașteri scade

Declinul demografic în România devine tot mai evident, cu un număr tot mai mic de nașteri înregistrat în primele trei luni ale acestui an,...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă