33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialNicolas Sarkozy declară că va renunţa la politică dacă nu câştigă alegerile...

Nicolas Sarkozy declară că va renunţa la politică dacă nu câştigă alegerile prezidenţiale

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat că va renunţa la politică şi îşi va “schimba viaţa complet”, dacă nu reuşeşte să obţină un al doilea mandat în urma alegerilor prezidenţiale din aprilie şi mai, relatează Financial Times, în ediţia electronică, şi Mediafax.

Comentariile preşedintelui, făcute în faţa unor jurnalişti care îl însoţeau într-o vizită în Guiana Franceză la sfârşitul săptămânii trecute, au fost făcute după ce a fost întrebat dacă va părăsi scena politică în cazul eşecului electoral. “Da, asta este o certitudine. Am 56 de ani, sunt politician de 35 de ani. Îmi voi schimba viaţa complet, nu veţi mai auzi de mine dacă voi fi învins”, a răspuns el, potrivit AFP.

Articolele din presă privind aceste remarci au alimentat speculaţiile potrivit cărora Sarkozy şi partidul său de centru-dreapta UMP sunt tot mai preocupaţi de şansele sale, în urma sondajelor descurajante şi a performanţei lui Francois Hollande, candidatul Partidului Socialist, la primul său miting de campanie.

“Nicolas Sarkozy şi UMP, cuprinşi de teama de înfrângere”, titra Le Monde pe prima pagină. Dar Palatul Elysee a dezminţit imediat şi a precizat că afirmaţiile preşedintelui au fost interpretate greşit. “El a spus întotdeauna că într-un scrutin, în calitate de candidat, trebuie să fii conştient că s-ar putea să nu câştigi. Poporul francez trebuie să decidă”, a declarat un oficial.

Preşedintele a afirmat de asemenea că este încrezător că poate câştiga un al doilea mandat, a precizat oficialul, adăugând că acesta este foarte activ şi nu este îngrijorat de sondaje. “Trebuie să aşteptăm până ce Sarkozy intră în campanie, în martie, apoi vom vedea. Nu simt o atmosferă de înfrângere”, a declarat un consilier al conducerii UMP.

Cele mai citite

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...
Ultima oră
Pe aceeași temă