12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialNicolae Manolescu: ANI nu are ce avere să îmi verifice

Nicolae Manolescu: ANI nu are ce avere să îmi verifice

Criticul literar Nicolae Manolescu a declarat că Agenţia Naţională de Integritate nu are ce avere să îi verifice şi a menţionat că declaraţia lui de avere este postată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, scrie Mediafax.

Nu au ce avere să îmi verifice. Eu iau leafa de ambasador ONU şi leafa de la Academie şi sunt plătit pentru ce mai scriu“, a afirmat criticul literar.

Manolescu a precizat că de cinci ani “predă la universitate gratis“, iar pensia i-a fost suspendată – ambele aspecte fiind consecinţe ale funcţiei sale de ambasador UNESCO.

“Nu cred că ANI are treabă cu mine”, a adăugat el.

Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul MAE şi completată în 25 octombrie 2010, Nicolae Manolescu a avut în ultimul an fiscal un venit de 37.547 de euro şi 19.064 de lei, ca ambasador al României la UNESCO, 36.144 de lei – ca membru corespondent al Academiei Române, 56.580 de lei – ca preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România şi 2.723 de lei – ca director general al Fundaţiei “România literară”, potrivit Mediafax.

Totodată, ambasadorul UNESCO a mai avut venituri din drepturi de autor de circa 126.000 de lei, din colaborări cu publicaţiile Evenimentul zilei şi Adevărul, contracte cu editurile Paralela 45 şi Litera şi din colaborarea cu Societatea Română de Radiodifuziune.

Averea lui Manolescu este verificată de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, în urma unor posibile nereguli semnalate instituţiei de fostul lider al Asociaţiei Civic Media, Victor Roncea.

Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...

Iulia Svyrydenko, ministrul Economiei din Ucraina: Investitorii străini au injectat 4,25 miliarde de dolari în economia țării în 2023

Investitorii străini au injectat anul trecut un total de 4,25 miliarde de dolari în economia ucraineană, potrivit Băncii Naționale a Ucrainei. Această cifră este...
Ultima oră
Pe aceeași temă