10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialNicoara il ameninta pe Gusa cu procese

Nicoara il ameninta pe Gusa cu procese

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, liberalul Marius Nicoara, a anuntat ieri ca il va actiona in judecata pe Cozmin Gusa pentru afirmatiile facute intr-un talk-show TV
Presedintele interimar al PNL Cluj, Marius Nicoara, a declarat ieri ca va solicita DNA sa-i comunice daca este anchetat penal sau daca exista vreo actiune premergatoare pe numele sau. Potrivit lui Nicoara, cererea sa vine dupa ce, in cadrul emisiunii "Oamenii Realitatii" din 9 ianuarie, Cozmin Gusa a afirmat ca senatorul liberal Norica Nicolai ar avea legaturi cu personaje cercetate de DNA, printre care a amintit numele liderului liberal clujean si al grupului financiar Banca Transilvania.

"Domnul Gusa sustinea ca are dovezi, pe care i le-a si trimis prin mail sotului Noricai Nicolai. Astfel, dovezile lui Gusa sunt un raport al organizatiei judetene Cluj a PIN si un citat preluat din ziarul Academia Catavencu", a declarat ieri Nicoara. Acesta a mai adaugat ca declaratiile lui Gusa sunt de natura de a-i afecta atat imaginea proprie, cat si cea a institutiei publice pe care o conduce, Consiliul Judetean Cluj.
"Dupa ce voi primi raspunsul la cererea formulata la DNA, intentionez sa-l actionez in judecata pe domnul Gusa. Ii voi cere si daune, dar simbolic, probabil 1 leu", a afirmat Nicoara. Mai mult, acesta a sustinut ca nu a avut niciun fel de afaceri nici cu Norica Nicolai si nici cu Dinu Patriciu.
"Au trecut sase luni, opt luni de cand au fost citati consilierii nostri, daca era vreo proba, in mod normal DNA-ul ar fi trebuit sa ma anunte. Dar sa fiu acuzat pe baza unui raport al PIN Cluj, mi se pare o gluma", a mai afirmat Nicoara.
Dovezile pe care le-a mentionat Gusa in emisiunea citata, si pe care acesta le-a furnizat ulterior liberalilor, sunt un raport al PIN Cluj, ce contine informatii aparute in presa centrala, precum si date solicitate Oficiului National Registrul Comertului, din care reiese ca sotul Noricai Nicolai a avut actiuni la un fond de investitii la care avea actiuni si Nicoara.

AUDIAT

Marius Nicoara a fost citat de DIICOT si audiat in cadrul dosarului Gazeta, ca parte vatamata. Ulterior, Nicoara a fost subiectul unui memoriu trimis de omul de afaceri clujean Arpad Paszkany, in care acesta il acuza pe liderul liberal de trucarea unei licitatii in favoarea unui alt om de afaceri, ieseanul Iulian Dascalu, si in defavoarea sa. Dupa ce Paszkany a trimis memoriul mai multor institutii, printre care Parchetul General si Presedintie, consilierii judeteni care au facut parte din comisia de licitatie au fost audiati de procurorii DNA Bucuresti.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă