12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialNepotul lui Iosefini aducea droguri columbiene în România

Nepotul lui Iosefini aducea droguri columbiene în România

Doi români au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia că făceau parte dintr-unul din celebrele carteluri columbiene ale drogurilor, Medellin. Potrivit anchetatorilor, cei doi asigurau preluarea în România a drogurilor de mare risc din America de Sud.

Unul dintre presupuşii traficanţi, Cătălin Iosef, zis „Jesi” sau „Carlitos”, este nepotul magicianului Josefini şi a fost trapezist la Circul de Stat. Partenerul său, Constantin Nadolu, era poreclit „Paco”. Activitatea celor doi era coordonată de columbianul Victor Manuel Porto Sanchez, cercetat pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi omor.

1,5 tone de cocaină pentru Europa de Vest

Nadolu şi Iosef au participat la organizarea transportării pe cale maritimă, pe ruta Ecuador – Spania – Italia – România, a unor mari cantităţi de cocaină ascunse în containere încărcate cu peşte congelat. Marfa urma să fie importată de o firmă înfiinţată special pentru acest lucru.

Pentru a testa reacţia autorităţilor, traficanţii au încercat importul unor containere-test, apoi au trecut la prima operaţiune adevărată: pe 5 decembrie 2007, un transport de 364 kilograme de cocaină, în valoare de 22 milioane de euro, a fost încărcat în Ecuador. Nu a ajuns însă la destinaţie, pentru că a fost descoperit de autorităţile din această ţară. Acest lucru a stricat planurile ambiţioase ale cartelului columbian, care dorea să trimită în Europa de Vest, prin România, 1,5 tone de cocaină, în valoare de 90 milioane de euro.

Nadolu şi Iosef nu şi-au recunoscut implicarea în reţeaua columbiană de trafic de droguri. Ei pot contesta decizia de arestare preventivă.

Cele mai citite

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă