12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialNemţii încep să cumpere Grecia la bucată

Nemţii încep să cumpere Grecia la bucată

Când elita politică din Germania a spus că Grecia ar trebui să-şi vândă insulele pentru a-şi plăti datoriile, nimeni nu ar fi crezut că se va ajunge chiar în această situaţie.

Statul grec a început un program de vânzare sau concesionare ale unor proprietăţi de pe insule cu o bogată încărcătură istorică doar pentru a face rost de bani, relatează Capital.ro.

Publicaţia thelocal.de prezintă cazul unui german care a profitat de nevoia de bani a grecilor şi şi-a cumpărat o insulă grecească. “ca să-şi împlinească un vis”.

Steffen Piermaier a ales să-şi aleagă “locul de casă” undeva cu vedere la malul mării decât să-şi construiască o locuinţă mică lângă Stuttgart. Nu ştie greacă şi îi este teamă de faptul că grecii nu-l vor privi cu ochi buni din cauza sentimentului negativ pe care elenii îl au faţă de poporul german.
Piermaier a pus prima dată piciorul în Grecia în urmă cu o săptămână şi unul dintre lucrurile care i-a atras atenţia a fost expresia “neo-Nazişti” scrisă pe unele pancarte din timpul manifestaţiei din Atena.

Mărturiseşte că în momentul în care un grec l-a întrebat de unde asta a spus că e norvegian.

Din fericire pentru neamţul Steffen, insula Skopelos aflată în Marea Egee l-a primit destul de călduros. Primului localnic cu care a intrat în discuţie, germanul i-a spus că-l cheamă “Steffenos”, ca să sune mai grecesc şi în consecinţă mai familiar.

Grecii au pus pe tavă insula Corfu ca să adune bani pentru datorii

Fondul grec pentru privatizare a anunţat lansarea unei licitaţii pentru exploatarea unui vast teren împădurit pe insula Corfu, frecventată de turişti, în cadrul eforturilor autorităţilor greceşti de a strânge capital prin comercializarea bunurilor statului.

Fondul de dezvoltare imobiliară al Republicii Elene vrea să cedeze unor investitori dreptul de superficie pentru un lot de circa 500.000 de metri pătraţi, în zona Kassiopi (nord-est), pe o perioadă de 100 de ani.

Oferta se înscrie în demersurile Greciei vizând strângerea sumei de 50 de miliarde de euro printr-un program de privatizări şi concesionări, jumătate desfăşurându-se în sfera imobiliară. Grecia şi-a propus să încaseze 19 miliarde de euro din această sumă până în 2015.

Cele mai citite

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...
Ultima oră
Pe aceeași temă