14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialNavă turcească, BOMBARDATĂ în apele libiene

Navă turcească, BOMBARDATĂ în apele libiene

O navă cargo turcească a fost bombardată, duminică, de pe coasta libiană în timp ce se apropia de portul Tobruk, a anunţat, luni, Ministerul turc de Externe, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Al treilea ofiţer de la bordul Tuna-1, închiriată de Insulele Cook, a murit, iar alţi membri ai echipajului au fost răniţi în atacuri, pe care diplomaţia turcă l-a condamnat, într-un comunicat. Ministerul nu precizează cine a lansat atacurile.

“Condamnăm ferm acest atac demn de dipreţ, care a vizat o navă civilă în apele internaţionale şi-i blestemăm pe cei care l-au comis”, afirmă ministerul. Ankara a protestat pe lângă autorităţile din Libia. Oficiali libieni nu au comentat imediat.

Un avion libian de război din cadrul forţelor loiale Guvernului recunoscut internaţional a bombardat un petrolier grecesc în largul coastelor libiene, în ianuarie, omorând doi membri ai echipajului, pe fundalul ostilităţilor între facţiuni care urmăresc să preia controlul asupra acestei ţări nord-africane bogate în petrol.

Premierul recunoscut internaţional Abdullah al-Thinni declara în februarie că Guvernul său întrerupe afacerile cu Turcia, pe care a acuzat-o că trimite armament grupării rivale, care deţine controlul în regiunea capitalei Tripoli.

Nava bombardată duminică aparţine unei companii turceşti şi efectua un transport de gips-carton din Spania la Tobruk. Ea a fost atacată la aproximativ 21 de kilometri distanţă de port şi a fost avariată, a precizat ministerul turc.

Cele mai citite

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă