18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialNavă franceză de recunoaştere, în Marea Neagră

Navă franceză de recunoaştere, în Marea Neagră

O navă franceză de recunoaştere a intrat, joi, în Marea Neagră, pentru a consolida prezența internațională în regiune, în contextul crizei ucrainene, a anunţat pentru AFP o sursă diplomatică, relatează Mediafax.

Nava de recunoaştere Dupuy de Lome, destinată colectării de date şi comunicaţii provenind din zone ostile, se află în prezent în portul Varna, în estul Bulgariei, a anunţat agenţia BGNES.

Dupuy de Lome a intrat în Marea neagră prin strâmtoarea Bosfor, însoţită de distrugătorul american Donald Cook, a adăugat agenţia.

Ministerul bulgar al Apărării a confirmat pentru AFP prezenţa navei franceze în portul Varna, dar a refuzat să precizeze obiectivul vizitei sale şi durata staţionării.

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a reafirmat în repetate rânduri în ultimele săptămâni voinţa Alianţei Nord-Atlantice de a spori prezenţa în Marea Neagră, cu scopul de a asigura ţările membre NATO din regiune, preocupate de evoluţia situaţiei în Ucraina.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă