19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialNATO: Rusia a mărit livrările de armament către separatiştii din estul Ucrainei

NATO: Rusia a mărit livrările de armament către separatiştii din estul Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a acuzat, miercuri, Rusia că a crescut livrările de armament greu şi alte echipamente în estul Ucrainei, dar nu a confirmat prezența a peste 9.000 de militari ruşi în această regiune informează Mediafax.

"Nu vom intra în date şi cifre. Rusia continuă să furnizeze armamente în estul Ucrainei, însă de puţin timp am observat o creştere a numărului de echipamentelor furnizate, şi anume tancuri, artilerie, vehicule blindate şi sisteme avansate de apărarea (anti)aeriană", a declarat secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a susținut că prezența militară rusă nu contribuie la o soluţionare paşnică şi negociată a crizei din Ucraina. Șeful NATO şi-a reiterat apelul adresat Rusiei de a aplica deplin Acordurile de Pace de la Minsk, semnate în septembrie.

Jens Stoltenberg a făcut aceste declarații la finalul unei întâlniri, la Bruxelles, cu Erna Solberg, înlocuitoarea sa la şefia Guvernului norvegian.

Președintele ucrainean, Petro Porosenko, a afirmat că peste 9.000 de militari ai Federaţiei Ruse, peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea şi vehicule de transport de trupe sunt pe teritoriul Ucrainei.

"Soluţia (pentru a pune capăt conflictului) este foarte simplă: încetarea livrării de armament, oprirea furnizării de muniţie, retragerea trupelor şi închiderea frontierei", a subliniat el, referindu-se la angajamente asumate în cadrul Acordurilor de la Minsk.

Cele mai citite

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este gravă și are o capacitate limitată de comunicare

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în continuare gravă şi capacitatea sa de comunicare este limitată după ce a fost miercuri...

Arena Națională va găzdui startul noului sezon din Campionatul Național de Drift

Prima etapă a noului sezon din Campionatul Național de Drift va avea loc în acest weekend, la Arena Națională din Capitală, competiția care sărbătorește...

Spectacolul „Ținuturile joase” după Herta Müller, o inițiativă a ICR New York, deschide și închide Festivalul „Rehearsal for Truth” de la New York

Realizat în parteneriat de ICR New York și compania americană Untitled Theater Company No. 61, cu sprijinul Václav Havel Center, Bohemian Benevolent and Literary...
Ultima oră
Pe aceeași temă