0.4 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeSpecialNATO, atac la adresa Moscovei: Decizia de suplimentare a capacităţilor nucleare poate...

NATO, atac la adresa Moscovei: Decizia de suplimentare a capacităţilor nucleare poate avea consecinţe “periculoase”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat, marți, că decizia preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de suplimentare a capacităţilor nucleare este un gest “provocator”, care poate avea consecinţe “destabilizatoare” şi “periculoase”, informează Mediafax.

“Aceste provocări nucleare ale Rusiei sunt nejustificate şi pot avea consecinţe destabilizatoare şi periculoase”, a declarat Jens Stoltenberg, potrivit Reuters.

În acest context, secretarul general al NATO a precizat că decizia Rusiei de mărire a arsenalului nuclear reprezintă unul din motivele pentru care Alianța Nord-Atantică a decis creșterea capacității de reacție.

“Abordăm această atitudine provocatoare, acesta este unul dintre motivele pentru care creştem capacitatea de reacţie şi pregătirea forţelor noastre”, a adăugat Stoltenberg.

Mai mult, Jens Stoltenberg a ținut să precizeze că alianța va face tot ce poate pentru a apăra statele membre în faţa oricăror ameninţări.

“Vom reacţiona pentru a ne asigura că NATO va deveni o Alianţă care să furnizeze modalităţi de disuasiune şi apărare a tuturor statelor membre în faţa oricăror ameninţări”, a subliniat Stoltenberg.

Vladimir Putin a anunțat, marți, că Rusia va avea în acest an noi rachete balistice intercontinentale capabile să penetreze orice sistem de apărare antirachetă.

Citește și: Rusia își mărește ARSENALUL nuclear. Forțele nucleare vor fi dotate cu 40 rachete balistice

”Forțele nucleare ruse vor fi dotate în 2015 cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale, care vor fi capabile să treacă de orice sistem de apărare antirachetă, oricât de perfecționat din punct de vedere tehnic ar fi acesta”, a afirmat liderul de la Kremlin, cu prilejul deschiderii forumului tehnico-militar ”Armata-2015”, la Kubinka, în apropiere de capitala rusă, relatează Interfax.

Cele mai citite

Suveraniștii vor să lanseze lebăda albă în viitoarea baltă electorală

Blocul Suveranist Român a primit botezul în weekend. Șapte partide și-au unit destinul. Prin anunțul făcut de Eugen Orlando Teodorovici, la conferința de lansare...
Ultima oră
Pe aceeași temă