18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialNaționala feminină de handbal a României a obținut prima victorie la JO...

Naționala feminină de handbal a României a obținut prima victorie la JO de vară de la Rio

Nționala feminină de handbal a țării noastre a reșit primul succes la Rio după două rezultate negative care au surprins neplăcut o țară întregă.

 În meciul trei din Grupa A, România a învins Muntenegru cu 25-21, la capătul unui joc în care echipa a crescut ca evoluţie pe măsură ce finalul de joc s-a apropiat. Situaţia rămâne însă complicată în grupă, mai ales că Spania a câştigat în faţa Brazilei cu 25-21.

Meciul suferinţei dintre România şi Muntenegru, echipele fără puncte la începutul zilei, a fost gestionat mai bine de prima reprezentativă, care continuă astfel să spere la o calificare în sferturile de finală.

Înfrângerile cu Angola şi Brazilia au lăsat urme vizibile, iar în primele minute ale jocului România a părut destul de timorată. În minutul 13, naţionala avea deja 5 greşeli, iar până în minutul 20 a ratat şapte ocazii din situaţii de unu la unu.

În primul rând, Cristina Neagu nu şi-a găsit cadenţa, cu toate că dorinţă a fost, din moment ce a ”rupt” panourile din spatele porţii prin forţa cu care a trimis mingile spre poartă. Nici Muntenegru nu s-a simţit bine.

Trupa lui Adzic a sperat că revenirea Bojanei Popovic pe teren după 4 ani va aduce un plus pentru echipă, însă jucătoarea lumii a deceniului trecut a pus frână mai degrabă acţiunilor muntenegrene.

Dintr-o încleştare în care fiecare echipă a încercat să se regăsească, Cristina Neagu a fost cea care a găsit prima calea de ieşire din labirint.

Cu o explozie în braţ, ea a înscris pentru 7-7 în minutul 21, iar acel moment a venit ca un declic pentru echipă. A început să meargă şi jocul cu pivotul, a prins încredere şi extrema Laura Chiper, iar apărarea a început să dea din ”picioare”. Ajutată de fetele din faţa ei, Paula Ungureanu a închis poarta.

După 11-9 la pauză, România a început să joace tot mai bine, iar încrederea s-a câştigat cu fiecare gol marcat de Cristina Neagu, 10 înscrise pe parcursul celor 60 de minute.

Naţionala a fost permanent la conducere în partea secundă, momentul decisiv aparţinându-i însă portarului Paula Ungureanu, care a parat un 7 metri la 22-19 în minutul 57. S-a adeverit încă o dată că atunci când Neagu şi Ungureanu sunt într-o formă sportivă optimă, România ”produce” rezultate.

Numai că ”pagubele” produse de înfrângerile cu Angola şi Brazilia sunt destul de mari. După ce gazdele au învins cu 26-13 echipa României, a pierdut cu Spania cu 29-24. Calculele calificării rămân complicate. 

În acest moment clasamentul arată astfel: Brazilia, Spania şi Angola au câte 4 puncte, Norvegia şi România – câte 2 puncte, Muntenegru – 0 puncte. Iar din etapa a 3-a mai este de jucat Norvegia – Angola (ora 22:40)

Muntenegru este prima echipă eliminată, astfel că foarte probabil Norvegia şi Brazilia îşi vor adăuga câte 2 puncte în clasament cu Bulatovic & Co.

În atare condiţii, un succes cu Spania nu pare suficient pentru România, ci trebuie dublat cel puţin de un rezultat de egalitate în jocul cu Norvegia în ultima rundă.

Mai sunt de jucat: Brazilia – Angola şi Angola – Spania. Teoretic, surprizele selecţionatei Angola s-au încheiat, având în vedere valoarea Spaniei şi Braziliei, dar la egalitate de puncte cu România ar avea avantajul meciurilor directe. În orice caz, victoria cu Spania de vineri este obligatorie, altfel România părăseşte competiţia.

 

Cele mai citite

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă