15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialNaţionala de handbal feminin a României a câştigat Cupa Mondială

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat Cupa Mondială

 Naţionala de handbal feminin a României a câştigat Cupa Mondială, după ce a învins, duminică, la Aarhus (Danemarca), reprezentativa Norvegiei, scor 24-23 (12-12), anunţă Mediafax.

Nordicele au început mai bine finala, conducând cu 4-2, după 7 minute de joc. România şi-a luat revanşa rapid, marcând şapte goluri şi primind doar unul, până în minutul 20 (9-5), fără Neagu pe teren, accidentată urât la umăr, de Hammerseng, încă din minutul 1. A venit apoi rândul handbalistelor antrenate de Radu Voina să aibă o cădere în evoluţie, acestea nereuşind să marcheze în următoarele 9 minute, răstimp în care Norvegia a egalat (9-9, min. 27). La pauză, 12-12, după 30 de minute de joc oscilant al ambelor echipe.

Partea a doua a început tot sub semnul echilibrului, Norvegia reuşind totuşi să conducă o singură dată, 16-17 (min 40). Tricolorele s-au detaşat apoi pe tabelă, 22-18 (min. 49), dar finalul a fost dramatic, nordicele revenind ameninţător (23-22, min. 56), după trei goluri consecutive. Paula Ungureanu a avut trei intervenţii consecutive (21 în total), iar cu 10 secunde înaintea finalului, tensiunea era maximă. Ada Moldovan a ratat 7 metri la scorul 24-23, ultimul atac fiind al Norvegiei. Aceeaşi Ungureanu a salvat România, cu o intervenţie în faţa lui Alstad, după care a izbucnit bucuria. Scor final, 24-23, iar România a îngenuncheat Norvegia din nou în finala Cupei Mondiale.

Marcatoare:

România – Geiger 6 goluri, Moldovan 5, Manea 4, Ardean 4, Chintoan 2, Nechita 1, Tivadar 1, Brădeanu 1.

Norvegia – Loke 5, Sulland 5, Moldi 4, Johansen 3, Alstad 2, Mork 2, Solberg 1, Frafjord 1.

În faza grupelor, tricolorele au învins Norvegia, cu 21-20, după un meci dominat de campioana europeană şi olimpică en-titre, până spre final.

Finala mică a fost câştigată, tot duminică, de reprezantativa Franţei, scor 28-26 (17-15), în faţa naţiunii gazdă a competiţiei, Danemarca.

După revenirea din Danemarca, naţionala are programată o nouă reunire în 25 octombrie, pentru pregătirea şi participarea la Trofeul Carpaţi, de la Drobeta Turnu Severin (28-21 octombrie).

Cele mai citite

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...

Rusia – Ucraina, ziua 774. Ucraina ar fi retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ucraina ar fi retras tancurile Abrams M1A1, de fabricație americană, de pe linia frontului, pe motiv că s-ar fi dovedit prea vulnerabile în fața...

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă