23.4 C
București
luni, 8 iulie 2024
AcasăSpecialMuzica de 3,3 milioane euro

Muzica de 3,3 milioane euro

» Bugetul B’estfest de anul acesta este de 3,3 milioane euro, fata de 3 milioane anul trecut sau 2,35 milioane la editia din 2007.

» Pentru cele cinci zile de festival de anul acesta se asteapta un numar total de 70.000 spectatori, vanzarile de bilete fiind duble celor din acelasi interval al anului trecut.

» Scena de langa intrare va fi desfiintata, astfel incat spectatorii nu vor mai trebui sa alerge de la o scena la alta, iar concertele se vor desfasura fara pauze intre ele.

"Anul trecut, s-o spunem direct, lumea ne-a injurat pentru fuga intre cele doua parcari unde erau amplasate cele trei scene. S-a terminat cu asta", a declarat ieri Laura Coroianu, director executiv E!Magic, in cadrul unei conferinte de presa. Solutia e simpla: s-a renuntat la scena din apropierea intrarii, pastrandu-se doar cele doua scene alaturate din capat. Din acest motiv, nu vor mai exista pauze intre artisti, ei evoluand in acest an unul dupa altul.

E!Magic: "Nu simtim criza"
In raport cu anul trecut, bugetul a crescut cu 300.000 de euro, ajungand la 3,3 milioane euro, din care 2,2 milioane sunt destinate artistilor. Organizatorii nu au dat un numar total de bilete vandute pana acum, declarand insa ca s-a vandut un numar dublu de bilete, comparativ cu acelasi interval al anului trecut. "Nu am simtit criza, din contra", au declarat acestia. Cum era de asteptat, cele mai populare zile sunt cele in care evolueaza The Killers (1 iulie) si Santana (4 iulie). Festivalul a castigat o zi in plus datorita Zilei Zero (pe 1 iulie). Ea are rolul unei avanpremiere a festivalului, in care vor evolua, in calitate de capete de afis, deja mentionatii The Killers si franco-germanul Patrice, urmati de White Lies si de romanii de la Snails.

 

Pe 2 iulie vor canta Moby, Polarkreis 18, Motorhead, Les Elephants Bizarres, Ayo si Grimus, iar pe 3 iulie, Gabriela Cilmi, Klaxons, AB4, Orbital, Alternosfera, Oceana si Franz Ferdinand. Pe 4 iulie, spectatorii se vor putea bucura de Santana, The Charlatans, The Ting Tings, Gravity Co, Looptroop Rockers, The Mood si Persona. Aftershock, ultima zi a festivalului (5 iulie), va fi dedicata, fireste, genului metal, prin intermediul trupelor Manowar, Holyhell, Trooper, Thunderstorm si NeXuS, Ulytau.

Pachete pentru fanii straini ai turismului de concert
Pentru fanii din afara, s-au facut pachete turistice, incluzand bilet de avion, cazare si abonament pentru festival, la circa 150 lei pe zi, care au fost promovate pe site-ul lastminute.com. Pretul abonamentelor este, oricum, mai scazut decat cel al festivalurilor europene similare, chiar decat al celor din Est, gen Exit, din Serbia. Pe langa clasicul Silent Party, party-ul cu casti pe urechi, ca distractii suplimentare au aparut Dukes Box (bagi o moneda si dintr-o cutie iti canta o formatie de folk diverse piese), Poles Apart (cea mai stramta incapere de party din lume, cu un DJ care mixeaza pentru 13 oameni).

 

In cifre, festivalul include cinci zile de festival, 14 zile de amenajare si dezafectare, peste 30 de ore de muzica, peste 30 de nume pe afis, artisti din 11 tari (Romania, Marea Britanie, SUA, Australia, Suedia, Olanda, Germania, Danemarca, Republica Moldova, Bulgaria, Kazahstan), 250 de muzicieni, 350 de persoane din staff-ul artistilor, 750 de persoane din echipa tehnica, 850 de nopti de hotel, 70.000 de spectatori in total, doua scene de 19 pe 14 metri si o suprafata totala de 30.000 metri patrati, 64 boxe line array, 32 subwoofere, 32 monitoare de scena, 12 seturi de monitoare in-ear, zece console de mixaj, 40 procesoare de sunet, 100 microfoane, sase console de lumini, 80 de lumini inteligente, 300 KW lumini conventionale, 100 metri patrati de ecrane video, 800.000 wati de lumina si sunet. Plus 200 metri de baruri, precum si cinci restaurante in care se va putea servi mancare chinezeasca, italiana si romaneasca.

Biletele pentru Ziua Zero si biletele de o zi (130 lei in perioada 20 aprilie-30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare), cele pentru Aftershock (100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena), precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta.

Cele mai citite

Alianța de stânga câștigă alegerile legislative din Franța

Nouveau Front Populaire este, potrivit estimărilor, partidul câștigător Cu o prezență impresionantă la vot, în jur de 67%, alegătorii francezi au votat la alegerile legislative...

Euro în scădere, pe fondul pregătirilor pentru blocajul post-electoral din Franța

Moneda euro a alunecat duminică, după ce proiecțiile de la alegerile din Hexagon, au indicat o evoluție neașteptat de puternică pentru Noul Front Popular de...

Numărul investitorilor români din piața imobiliară din Dubai, în creștere cu 40%, în ultimii trei ani

Dubai, cunoscut pentru cea mai înaltă clădire din lume, dar și pentru construcțiile sale grandioase și cosmopolite, era, până nu de mult, o destinție...
Ultima oră
Pe aceeași temă