15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMunicipalitatea decide până în august cine primeşte ajutoare sociale pentru plata energiei...

Municipalitatea decide până în august cine primeşte ajutoare sociale pentru plata energiei termice

Preţul de facturare al energiei termice furnizate bucureştenilor va fi stabilit în iulie, iar până în august trebuie să fie constituite ajutoarele sociale pentru cei care nu pot acoperi cheltuielile, potrivit unui plan de măsuri aprobat, joi, de consilierii municipali, relatează Mediafax.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, joi, Planul de măsuri pentru redresarea financiară şi punerea în conformitate cu reglementările în vigoare a Serviciului public de alimentare cu energie termică din Capitală.

Planul prevede ca până în luna iulie să fibe revizuite preţul local de facturare al energiei termice furnizate populaţiei şi tarifele de transport şi distribuţie ale energiei termice pentru populaţie şi agenţi economici prin puncte tehnice urbane.

De asemenea, tot până în iulie, potrivit acestui Plan, ar trebui să fie revizuite tarifele de transport a energiei termice pentru agenţii economici cu puncte termice proprii, precum şi preţurile locale medii de facturare a energiei termice pentru agenţii economici.

În acelaşi document este prevăzut ca până în august să fie constituite ajutoarele sociale pentru bucureştenii care nu pot plăti contravaloarea facturii la energie termică.

RADET Bucureşti ar trebui să fie transformată, până în septembrie, în societate comercială cu capital integral al Municipiului Bucureşti, tot până atunci fiind prevăzută şi anularea penalităţilor datorate de RADET către ELCEL.

Studiul de Oportunitate privind delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică ar urma să fie aprobat în iulie şi implementat până în aprilie 2012.

Potrivit unui proiect de hotărâre supus, în 12 iulie, dezbaterii publice pe site-ul municipalităţii, preţul local de facturare al energiei termice furnizate populaţiei va fi, din 1 august 2011, de 137 de lei/Gcal (fără TVA).

De asemenea, proiectul prevede că începând din luna august 2011 energia termică livrată populaţiei va fi facturată în tranşe lunare egale pe perioada unui an acalendaristic.

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă