19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMulţumim, Olanda!!!

Mulţumim, Olanda!!!

România s-a calificat la barajul pentru Cupa Mondială din 2014, după o seară în care soarta i-a fost favorabilă. “Tricolorii” s-au impus fără să forţeze, cu 2-0, în faţa modestei naţionale a Estoniei, după un meci în care gândul tricolorilor a părut să stea mai mult la partida de la Istanbul, dintre Turcia şi Olanda.

Fără a străluci în joc, echipa trimisă pe teren de Victor Piţur­că nu a avut multe de pătimit din cauza estonienilor şi şi-a permis victoria cu o prestaţie nu foarte înflăcărată. În ciuda deselor incursiuni ale jucătorilor români în careul advers, şuturile pe poarta lui Parieko au dat rareori palpitaţii suporterilor de pe stadion.

După o ratare monumentală, din 7 metri, Bogdan Stancu a reuşit în minutul 30 să scoată lovitura de la 11 metri, din care Marica a deschis scorul. Cu 10 minute înainte de final, acelaşi Marica reuşeşte “dubla” în minutul 81, după o repriză secundă în care jucătorii lui Piţurcă au construit anemic faza ofensivă.

Suporterii nu au mai fost ­alături de naţională

În ciuda apelurilor jucătorilor şi a selecţionerului, suporterii nu au venit în număr mare la stadion. La meciul de pe Arena Naţională au venit puţin sub 19.000 de fani, probabil mulţi dintre ei necrezând in şansele echipei antrenate de Victor Piţurcă de a prinde locul doi, cel care asigura prezenţa la baraj.

Olanda şi-a respectat blazonul

”Portocala Mecanică” a învins Turcia cu 2-0. Robben şi Sneijder au reuşit golurile care au adus liniştea în tribunele stadionului „Sukru Saracioglu”, dar şi în rândurile fanilor din România, care erau atenţi mai mult la meciul de la Istanbul. Naţionala antrenată de Louis Van Gaal a jucat şi pentru a spera să prindă urna capilor de serie la tragerea grupelor pentru Campionatul Mondial, însă e greu acest lucru. Olanda nu poate intra în rândul celor opt capi de serie decât dacă naţionala Uruguayului pierde meciul de baraj cu Iordania, lucru greu de crezut.

Urmează barajul

România va intra în urna a doua la tragerea la sorţi a barajului pentru turneul final din 2014, alături de Islanda, Franţa şi Suedia. Posibilii adversari ai naţionalei lui Piţurcă se vor alege dintre Ucraina, Portugalia, Croaţia şi Grecia. Elenii reprezintă adversarul care pare cel mai abordabil, aceasta fiind şi părerea majorităţii oamenilor de fotbal din România. Victor Piţurcă nu are nici o favorită la tragerea de sorţi pentru baraj, ce va avea loc vineri, şi spune că indiferent de adversar, România porneşte cu şansa a doua: ”La tragerea la sorţi, în acest moment nu-mi doresc pe nimeni. Toate echipele sunt foarte bune, toate îşi ­doresc să meargă în Brazilia. Cu siguranţă noi vom avea şansa a doua, dar ne-o vom juca. Sper ca la baraj să fim mai puternici, aştept ca Marica şi Torje să ­joace”.

Cele mai citite

VIDEO. Flacăra olimpică a ajuns pe mare în Franța

Flacăra olimpică a ajuns astăzi, la bordul velierului cu trei catarge Belem, în largul coastei Marsiliei, unde va debarca în cursul serii, aşteptată de...

Greta Thunberg a fost amendată pentru că a blocat intrarea în Parlamentul suedez

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost amendată în Suedia, țara sa natală, pentru că nu a respectat ordinele poliției după ce a blocat...

Instalațiile sanitare – Cum să le alegem pe cele mai calitative în funcție de buget

Un element esențial în amenajarea unei băi este bateria de chiuvetă baie. Cunoscută și sub...
Ultima oră
Pe aceeași temă