12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialMultescu aprinde lanterna la Cluj

Multescu aprinde lanterna la Cluj

» Surpriza de proportii: ultima clasata, fara nici o victorie in primele 11 etape, invinge Steaua, vicecampioana, cu acelasi scor cu care a facut-o Sevilla sau Sparta Praga!
» Noul antrenor al clujenilor, Gheorghe Multescu, si-a surclasat colegul de pe banca Stelei, Massimo Pedrazzini, acesta din urma fiind cu bagajele facute pentru a parasi Ghencea.

Surpriza de proportii in etapa a 12-a a Ligii I la fotbal, Steaua fiind invinsa de ultima clasata, Universitatea Cluj, echipa care nu avea nici o victorie in actuala editie de campionat! Astfel, daca punem la socoteala si cei opt ani in care U Cluj a fost in esalonul doi, ajungem la concluzia ca "sepcile rosii" au obtinut prima victorie dupa noua ani in prima liga tocmai in fata Stelei!
Universitatea Cluj s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), golurile fiind marcate pentru gazde de Neman-ja Jovanovici ‘34 si Goga ‘84, in timp ce pentru oaspeti a inscris Nicolita ‘21.

Asteptari spulberate pentru Multescu
Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Gheorghe Multescu, a declarat ca Steaua a fost previzibila, adaugand ca de aceea a plusat si a folosit, la un moment dat, trei atacanti. "Sunt fericit ca am obtinut prima victorie pentru U Cluj si ca am reusit sa revenim de la 0-1. Credeam ca Steaua este mai puternica, dar a fost previzibila. Am incercat sa-i surprind schimband sistemul tactic. La un moment dat am jucat 4-3-3, cand l-am introdus pe Sabo in locul lui Savu, pentru ca speram sa marcam pana la pauza. Filosofia mea e ca, daca tot e sa pierd, sa fie 2-3, nu 0-1. In repriza a doua am conservat scorul si am profitat de lipsa de reactie a stoperilor Stelei care au fost lenti. Este o victorie meritata si dupa aspectul jocului, si dupa ocaziile avute. Aceasta victorie nu are valoare prea mare daca nu batem si marti la Buzau", a spus Multescu.
Tehnicianul formatiei ardelene spera ca in viitor Universitatea sa joace si mai bine decat a facut-o in partida cu Steaua. "Am facut multe greseli si astazi. Eu vreau sa jucam mai bine decat am facut-o cu Steaua de acum incolo, sa continuam linia ascendenta si sa reusim sa ne atingem telul de a ne salva de la retrogradare. Suporterii au fost fantastici, merita rezultate bune", a punctat Multescu.

Adrian Ilie, dezamagit
Managerul sportiv al FC Steaua, Adrian Ilie, a declarat ca nu se astepta ca ros-albastrii sa joace asa de prost la Cluj, adaugand ca spera ca jucatorii vor da dovada de mai multa ambitie dupa esecul din Liga Campionilor, cu FC Sevilla. "Ma asteptam sa facem un meci bun si sa avem ambitie mai multa dupa infrangerea din Liga Campionilor, nu invers. Am avut o deplasare grea la Sevilla, unde am pierdut cu 1-2, si am fost criticati, desi spaniolii au patru sau cinci trofee in ultimii ani. A urmat aceasta deplasare grea la Cluj, unde gazdele au avut o ambtie foarte mare. Am inscris primii si ne asteptam sa castigam, dar clujenii au avut o reactie buna. Nu ma asteptam sa facem un meci asa de prost", a subliniat Ilie.
Antrenorul echipei Steaua, Massimo Pedrazzini, nu a participat la conferinta de presa de la finalul partidei, observatorul Victor Ciocan anuntand ca gruparea din Ghencea va fi penalizata pentru acest lucru, conform regulamentului LPF. In schimb, Pedrazzini a ramas in vestiar timp de aproximativ o ora dupa incheierea meciului, impreuna cu jucatorii si ceilalti membri ai staff-ului tehnic.

» Atacantul sarb al Universitatii Cluj, Nemanja Jovanovici, a declarat ca a marcat golul vietii in meciul cu Steaua. "Am dat golul vietii mele. A fost un moment de inspiratie, mi-am ridicat mingea si am lovit-o din foarfeca. Trebuie mereu sa incerci ca sa reusesti. Dedic golul familiei si prietenei mele", a spus Nemanja Jovanovici, care a inscris pentru 1-1, din foarfeca, de la doi metri lateral stanga, la coltul lung, dupa o centrare de pe stanga si cateva erori in lant ale fundasilor stelisti.
Dorin Goga, autorul golului victoriei, a mentionat ca gustul victoriei este extraordinar: "Am jucat relaxat si am avut multe ocazii. Bine ca am marcat pana la urma. Este victoria de care aveam nevoie si o dedicam fanilor care ne-au sustinut tot meciul. Este extradionar sa castigi".

Bataie intre suporteri inainte de meci
O altercatie a avut loc intre suporterii echipelor U Cluj si Steaua, inaintea meciului, in Parcul Central din oras, in urma incidentului doi fani ai echipei bucurestene fiind raniti. Suporterii s-au intalnit in parcul din centrul Clujului si, desi erau insotiti de jandarmi, din ambele parti s-au scandat injurii si s-a aruncat cu pietre.
Incidentele au continuat si in timpul meciului. In minutul 35, dupa ce gazdele au marcat pentru 1-1, galeria clujeana a aruncat inspre cea a oaspetilor cu bile si a incercat sa rupa gardul ce-i despartea de stelisti.

SCHIMBARE
» Lacatus revine In Ghencea

Incepand de ieri, Marius Lacatus este noul antrenor al echipei Steaua, el urmand a fi prezentat oficial azi in cadrul unei conferinte de presa. Lacatus este al treilea tehnician al echipei vicecampioane din acest sezon si, daca vreti, al patrulea antrenor principal al celor din Ghencea din ultimele patru luni, dupa Cosmin Olaroiu (cu care echipa a incheiat, in iunie, sezonul trecut), Gica Hagi (a preluat formatia in iulie) si Massimo Pedrazzini (l-a inlocuit pe Hagi in urma cu cateva saptamani). Marius Lacatus vine la Steaua din postura de antrenor liber de contract dupa ce, in urma cu cateva saptamani, in urma conflictelor interne din cadrul clubului, a renuntat la a mai pregati UTA Arad, formatie la care a activat din vara anului 2006.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă