22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialMotorul FORD produs la Craiova este, pentru a cincea oară, motorul ANULUI

Motorul FORD produs la Craiova este, pentru a cincea oară, motorul ANULUI

Motorul Ecoboost produs de compania Ford la Craiova a primit titlul de "Motorul anului". pentru al cincilea an consecutiv, informează Digi 24.

Motorul este turbo, are trei cilindri și are capacitatea de 999 centimetri cubi, fiind așa – numitul motor de un litru. El a cucerit titlul de "Motorul anului" la categoria lui de cilindree.

Fabricarea motorului EcoBoost a început în anul 2012, în două fabrici ale Ford – cea de la Craiova și cea de la Koln (Germania).

Motorul EcoBoost, pe benzină, este oferit în două versiuni – de 100 CP si de 125 CP. Varianta de 100 CP, cea mai ecologică, are o emisie de CO2 de numai 109 grame pe kilometru, iar motorul de 125 CP emite trimite în atmosferă 114 grame de CO2 / kilometru.

Consumul mediu de benzină este de 4,8 litri / 100 km. pentru versiunea de 100 CP, respectiv de 5 litri / 100 km. pentru cea de 125 CP, astfel încât motorul EcoBoost se încadrează în clasa energetică  A.

Producerea simultană în două uzine a motorului EcoBoost a fost decisă întrucât acesta urma să fie instalat pe foarte multe modele de automobile, iar uzina de la Craiova nu putea satisface întreaga cerere.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă