11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialMotivare: De ce este judecat în arest bărbatul care a ucis şi...

Motivare: De ce este judecat în arest bărbatul care a ucis şi tranşat o femeie

Florin Mînzăraru, acuzat că a violat, ucis şi tranşat o femeie din Argeş, a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti pentru că prezintă un pericol pentru ordinea publică, iar cercetarea lui în libertate pentru faptele comise i-ar crea impresia că poate persista în sfidarea legii, potrivit Mediafax.

“Sub aspectul pericolului concret pentru ordinea publică, instanţa are în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor de care inculpatul este acuzat, pentru care legiuitorul prevede limite ridicate de pedeapsă (…), de natură să determine o puternică tulburare socială, o stare de nelinişte şi insecuritate în rândul colectivităţii, iar asemenea fapte, neurmate de o ripostă fermă a societăţii, ar întreţine climatul infracţional şi ar crea făptuitorului impresia că poate persista în sfidarea legii, ar echivala cu încurajarea tacită a acestuia şi a altora la săvârşirea unor fapte similare şi cu scăderea încrederii populaţiei în capacitatea de ripostă a justiţiei şi protecţie a statului”, se arată în motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă a lui Mînzăraru.

Potrivit documentului citat, instanţa a avut în vedere, la arestarea preventivă a lui Florin Mînzăraru, gravitatea faptelor comise, dar şi “circumstanţele personale ale inculpatului care este recidivist şi cunoscut cu multiple antecedente penale, prezentele fapte fiind comise la nici … luni de la momentul liberării condiţionate din executarea unei pedepse de …. ani închisoare aplicată pentru o infracţiune de …. – aspecte care nu numai ca justifică, dar chiar impun luarea măsurilor necesare pentru a asigura protecţia cetăţenilor împotriva comiterii unor fapte ce afectează viaţa, în speţă detenţia preventivă”.

În faţa Tribunalului Bucureşti, inculpatul a declarat că nu se opune luării măsurii arestării preventive, “că este conştient de ceea ce a făcut”, că “nici nu se gândeşte că va fi pus liber până la judecată” şi că “lasă soluţionarea propunerii parchetului la aprecierea instanţei”, se mai arată în motivare.

Florin Mînzăraru, acuzat că a violat, ucis şi tranşat femeia al cărei cadavru a fost găsit, fără cap şi membre, în râul Argeş a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în 30 mai, printr-o decizie luată de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor.

Cadavrul victimei, fără cap, mâini şi picioare, a fost găsit de un cioban, în 25 mai, în râul Argeş, în localitatea dâmboviţeană Petreşti, satul Ioneşti.

Femeia, Iuliana Neblea, în vârstă de 36 de ani, era divorţată, lucra la o fabrică de pâine din Topoloveni şi făcea zilnic naveta din localitatea Valea Mare din Dâmboviţa, unde locuia împreună cu concubinul ei.

În 30 mai, Florin Mînzăraru, de 37 de ani, din oraşul argeşean Topoloveni, eliberat în aprilie din penitenciar, unde a executat o pedeapsă cu închisoarea pentru viol, a fost reţinut ca principal suspect în cazul uciderii femeii.

El şi-a recunoscut faptele în faţa anchetatorilor şi a descris în amănunt, la reconstituire, ce a făcut din momentul în care a luat-o pe femeie la ocazie şi până când a aruncat fragmentele de cadavru.

Însoţit de o echipă de anchetatori condusă de procurorul Marius Iacob, Mînzăraru a indicat, mai întâi, la reconstituire, locul în care victima, care făcea autostopul, s-a urcat în maşina sa.

Ulterior, bărbatul a fost dus la apartamentul său din oraşul Topoloveni, unde le-a spus anchetatorilor cum s-a petrecut crima.

Astfel, el a povestit că a omorât-o pe femeie în maşină, apoi a dus-o în cada din baia apartamentului, unde a secţionat cadavrul. Acesta a mai spus că a violat-o pe femeie în autoturism, fără să precizeze dacă infracţiunea a avut loc înainte sau după ce a ucis victima. Mînzăraru a fost dus apoi la podul de la Căteasca, unde le-a arătat oamenilor legii cum a aruncat cadavrul femeii în râul Argeş.

Procurorul de caz Marius Iacob a declarat că ancheta în acest caz va dura aproximativ două luni.

Florin Mînzăraru a fost condamnat în 2008 la opt ani de închisoare după ce a violat şi a rănit cu un cutter o femeie, pedeapsă din care a executat cinci ani şi trei luni, fiind eliberat condiţionat în luna aprilie.

Potrivit unor surse din Poliţie, bărbatul lua cu maşina femei care făceau autostopul, după care le viola, fiind suspectat de mai multe fapte de acest gen.

Sursele citate precizau că acesta folosea un autoturism Hyundai model vechi, în care îşi atrăgea victimele.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă