1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăOp & EdMoș Nicolae din Plenița aduce Halloween-ul

Moș Nicolae din Plenița aduce Halloween-ul

Azi noapte, creștinii au pus daruri în ghetuțele copiilor. Moș Nicolae a cheltuit cu vreo 30% mai mult decât anul trecut. Plătind la casă pentru îndestularea traistei moșului, părinții și-au adus aminte de vorbele fostului premier demis: “românii simt prosperitatea.” Tinerii s-au gândit că a revenit Halloween-ul, că prima orcă a țării a făcut o glumă. Cei de vârsta medie și-au zis “mai rău să nu fie,” iar venerabilii speră să mai treacă și iarna asta.  

Moș Teacă e premier. Ce țanțoș a pășit pe covorul de la Palatul Victoria. Cu gândul la mesajul “Muică, sunt șef de guvern,” trimis acasă la Plenița, n-a avut timp să pună pe ordinea de zi măririle de salarii, de pensii și de alocații. Cabinetul reunit în prima ședință a discutat un singur act normativ: liber la angajări în aparatul de stat. A doua zi, companiile de electricitate i-au dat nucleara: prețurile kilowaților au explodat. Creșteri de 80%, de la 1 ianuarie 2021, vor înghiți propusele măriri de salarii. Cine plătea 130 de lei factura de curent, va scoate de pe card 200. Să fie primit! Guvernul, conform legii plafonării, va suporta o parte din costuri, dar încă nu se știe cum, când și unde o va face. Cert este că plătim, nu facem trick&track ca guvernanții.

Balaurul inflației mușcă din promisele măriri de salarii și de pensii

Analistul economic Petrișor Peiu, fără a fi analist militar, a descris prima înfrângere AICI.

Măririle promise vor fi înghițite de balaurul inflației. Suta de lei în plus la pensie se va duce pe curent. Cât despre creșterile de prețuri la produsele alimentare, pensionarii rămân cu paguba. Deh, nici în Moș Nicolae să nu mai crezi!

citește și: Misterul infectărilor cu Covid-19 / Incidență de 34,04 la mie, acolo unde casele sunt distanțate la 5 km

Pentru că nu s-a putut împărți în trei, ca moaștele sfântului de la Myra, Moș Nicolae de Plenița s-a întâlnit cu responsabilii din ministerul sănătății și din directoratele de luptă cu pandemia. A spus că a luat măsuri ferme. Dar nu se știe ce măsuri pentru că deja se anunță tot mai multe cazuri de infectări cu Omicron. „Se zice că e o variantă africană a coronavirusului. Nimic mai fals. Este ungurească, fiindcă dacă nu era ungurească se numea „un” micron, nu „o” micron.” Mai facem haz.

Guvernul epoleților bine lustruiți nu poate lua temperatura colectivă

Nici Moșul din Plenița nu a promis că face minuni. El de abia cunoaște câțiva oameni din PNL, darmite termitele PSD. Ar putea fi încadrat în confreria ingenuității, dar nu-i așa. S-a mai înfruptat din binețile domniei, timp de o săptămână, când a mai fost premier interimar. Și în acel timp scurt, a reușit să căptușească Secretariatul General al Guvernului cu o serie de acoperiți ai serviciilor. A dat locuri la toată lumea. Să fie primit!

Doar că generalul nu e așa darnic și cu poporul român. Prea ocupat să miroasă nutrețurile din Frâncești, acolo unde a vizitat o fermă de pui, n-a avut răgaz să ia temperatura națiunii. Chiar n-are termometre așa multe, poate îi vine vreo idee lui Botezatu să mai vândă ceva guvernului militar.

desen de Ștefan Popa Popa’S

Nici nu s-a așezat bine în tranșeele de luptă cu pandemia, liberalismul de rit vechi sau cu sărăcia, că generalul a fost învins în prima luptă cu energia. Companiile de electricitate l-au luat ostatic. Nici n-avea cum să riposteze. Brațul său înarmat de la ministerul energiei e pe nicăieri, de se întreabă și metresele popotei cine-l susține pe Virgil Popescu? Vocea sau talentul? Șpaga sau clingonienii pădurilor?

citește și: Balaurii lumii noi rescriu poveștile de Crăciun

Înfrânt în prima bătălie, Moș Nicolae n-a sângerat. A evadat din prizonierat mai teafăr, mai hotărât să aducă Halloween-ul zilnic printre români. Și-a chemat oastea de strânsură și așteaptă soluții de la cei mai galonați cu guvernarea, cum sunt cei din PSD.

#echipacâștigătoare s-a urcat în marfarul de Plenița

La sfârșitul săptămânii trecute, #echipacâștigătoare a mai repurtat încă o înfrângere. Nu-și poate pune oamenii în agenții și în companii, pentru că nu se știe de cine mai ascultă generalul din Plenița. Văleu? Și ce-i de făcut? Plecat iar în vacanță, președintele a lăsat un alt general de veghe în lanul de lampioane la Cotroceni. Pahonțu poate trimite lista cu nominalizări, gata validate de statul paralel.

Vorba lui Liviu Dragnea: “epoleții sunt la vedere, de la Ciucă, până la Dîncu.” Mai au instituțiile de forță destui ‘Tani Majuri de trimis să se scobească prin tranșeele guvernamentale. Cineva a făcut lista celor cu studii de securitate din noul guvern. Doar vreo trei sunt acoperiți. Restul sunt la vedere.

Toată lumea recunoaște: avem guvern de tablagii

Dacă a dat ceva României, Moș Nicolae de la Plenița a dat un guvern de tablagii. N-ar trebui lăsați să stea în ploaie, pentru că răpăitul picurilor s-ar putea transforma în cineluri. Doar nu credeți că s-au pus la dispoziție toți generalii? Au fost trimiși la înaintare găgăuții și sifonarii.

“Ostaşul veteran nu putea tocmai el să mărturisească faptul că-i e teamă de câteva alice iepureşti,” spunea Jaroslav Hasek, creatorul soldatului Svejk.

Ne-am prins, Moș Nicolae din Plenița nu se lasă înfrânt. „Adevăratele înfrângeri sunt renunțările la vis,” avea să ne spună Radu Gyr, încă neinterzis de noua corectitudine politică. Cine-l mai poate stopa pe generalul Ciucă din greaua misiune de a fi noul președinte?

Vocile lumii

Doru Bușcu

Cațavencii

Doru Bușcu

“Șapte miniștri liberali din totalul de opt au trecut pe la Colegiul Național de Apărare sau pe la Academia Națională de Informații (…) Din cei nouă miniștri PSD, șase au studiat în una din cele două instituții de securitate. De la UDMR, doi miniștri din patru au fost luați în evidență”, a scris Doru Bușcu în editorialul “Nici noi nu mai știm câți suntem,” din Cațavencii.

Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Război dur între fosta soție și actuala parteneră a lui Reghecampf. Ce se spune despre Corina

Un război dur se poartă între fosta soție și actuala parteneră a lui Reghecampf. Laurenţiu Reghecampf este unul dintre ce mai controversați oameni din...

Vremea o ia razna! Directorul ANM a făcut anunțul pentru săptămâna viitoare

Potrivit informațiilor transmise de directorul ANM, vremea se încălzește brusc și vom avea temperaturi chiar mai mari decât cele obișnuite. Directorul ANM, previziuni meteo „Deja înregistrăm...

Cazul fetiței accidentată mortal de un polițist. Noi declarații ale tatălui micuței

A fost joia neagra în familia unei fetițe de 11 ani, care a murit ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist care mâna...
Ultima oră
Pe aceeași temă