16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialMondialul surprizelor mai face o victimă, Norvegia!

Mondialul surprizelor mai face o victimă, Norvegia!

Fanii au avut parte de o săptămână a surprizelor la Campionatul Mondial din Serbia, acolo unde ultima favorită eliminată din competiţie a fost chiar Norvegia, campioana en-titre.

Prima surpriză la acest mondial a venit chiar din partea elevelor lui Tadici. A fost una neplăcută, România fiind eliminată chiar din faza optimilor de Polonia. Evoluţia României s-a oprit, la fel ca şi în 2011, în optimi, doar că de această dată deznodământul meciului a fost unul dramatic. Cu doar 15 minute înainte de final, tricolorele conduceau la patru goluri distanţă, ceea ce a urmat fiind un dezastru.

Alte rezultate neaşteptate au venit din partidele în care au evoluat Franţa şi Norvegia. Adversara României, din optimi, a reuşit o nouă surpriză în sferturi, eliminând Franţa, astfel că Polonia va juca în semifinale împotriva ţării gazdă, Serbia, care la rândul ei a eliminat în mod surprinzător Norvegia.

Cu toate că nu aveau nicio şansă împotriva campioanei, jucătoarele ţării gazdă au dat totul pe teren, refuzând până în ultimul minut să-şi dezamăgească fanii, veniţi în număr mare la meci. Norvegia conducea la pauză cu 16-15, însă modul în care Boskovic a reuşit să-şi motiveze jucătoarele a fost decisiv pentru soarta partidei, câştigată de sârboaice cu scorul de 28-25. Şi Tadici a încercat să le motiveze pe final de meci pe tricolorele care pierdeau gol după gol din avantajul câştigat, mai ales că toată lumea ştia de ce sunt în stare polonezele, însă strategia antrenorului român nu a dat roade.

Meciurile disputate, vineri, în semifinale vor fi un adevărat spectacol de handbal: Polonia – Serbia (ora 19.00), Brazilia – Danemarca (ora 21.45). Brazilia a trecut în sferturi de Ungaria, scor 33-31, iar Danemarca, de Germania, scor 31-28. Finala mare şi finala mică se vor disputa duminică, la Belgrad.

La ediţia din acest an a mondialului de handbal feminin, România a încheiat grupa D pe locul al doilea, după Germania şi înaintea Ungariei, ceea ce face cu atât mai mare surpriza eliminării de către Polonia, ocupanta unui loc trei în grupa C. În 2011 România termina doar pe locul trei în grupă, iar în optimi era eliminată de Croaţia, 28-27.

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă