18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMona Pivniceru, Alina Ghica şi Florentina Gavadia, membre CSM

Mona Pivniceru, Alina Ghica şi Florentina Gavadia, membre CSM

Consiliul Superior al Magistraturii precizează că a fost centralizat de către Comitetul Electoral Permanent rezultatul alegerilor desfăşurate săptămâna trecută pentru ocuparea a trei locuri vacante de membri ai CSM, fiind alese Mona Pivniceru, Alina Ghica şi Florentina Gavadia, scrie Agerpres.

Potrivit CSM, pentru ocuparea unui loc vacant de reprezentant al judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, rezultatul în urma celui de-al doilea tur de scrutin a fost următorul: Mona Pivniceru – 49 voturi, Gabriela Bîrsan – 47 voturi, două voturi au fost declarate nule, fiind 98 de judecători prezenţi din 103 înscrişi în lista electorală. La primul tur Gabriela Bîrsan a obţinut 37 voturi, Mona Pivniceru – 32, iar Adrian Bordea – 25. 

Pentru ocuparea locului vacant de reprezentant al judecătorilor de la curţile de apel, rezultatul a fost următorul: Alina-Nicoleta Ghica, de la Curtea de Apel Bucureşti – 326 voturi, Mihai Viorel Tudoran, de la Curtea de Apel Ploieşti – 169 şi Dana Gîrbovan, de la Curtea de Apel Cluj – 104. 

În cazul locului vacant din partea parchetelor de pe lângă judecătorii, rezultatul a fost: Florentina Gavadia, de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 6 – 390 voturi, Claudiu Constantin Sandu, PJ Braşov – 251, Otilia Micloşină, PJ Reşiţa – 125, Dorel Moţiu, PJ Marghita – 71, Alexe Scurtu, PJ Găieşti – 14. 

În conformitate cu dispoziţiile actelor normative care reglementează procedura de alegeri a membrilor CSM, sursa citată menţionează că urmează etapa soluţionării contestaţiilor de către plenul Consiliului, apoi va fi solicitată verificarea magistraţilor aleşi de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi, în final, lista magistraţilor aleşi va fi înaintată Biroului Permanent al Senatului pentru validare. 

Adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor s-au întrunit în 24 iunie pentru desemnarea celor trei membri ai CSM din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, curţilor de apel şi parchetelor de pe lângă judecătorii. 

Cele trei posturi au rămas vacante ca urmare a invalidării de către Curtea Constituţională a candidaturilor Lidiei Bărbulescu, a lui Dan Lupaşcu şi Nicolae Chiujdea, care se aflau la al doilea mandat în consiliu. 

La sfârşitul lunii mai, plenul CSM a validat lista cu magistraţii care candidează pentru cele trei locuri în consiliu, în cursă fiind 11 judecători şi procurori. 

Cele mai citite

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...
Ultima oră
Pe aceeași temă