20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMita electorata stopata cu "mascatii", la Galati

Mita electorata stopata cu „mascatii”, la Galati

» Trupele SPIR au intervenit pentru a calma spiritele.
Scrutinul de ieri pare sa ii fi interesat pe galateni mai putin decat primele alegeri pentru Parlamentul European, din noiembrie 2007. Pana la inchiderea editiei, desfasurarea scrutinului a fost marcata de cateva incidente minore. La Biroul Electoral au fost depuse mai multe reclamatii referitoare la mashuri si bannere ale unor partide aflate in preajma unor sectii de votare. La sectia de votare nr. 342, din comuna Pechea, s-a constatat ca una din stampile nu avea partea "activa", adica pastila de cauciuc cu inscriptia "VOTAT". "Membrii biroului electoral al sectiei 342 au incheiat un proces-verbal in care au aratat ca, din cate stampile primisera initial, vor fi utilizate cu una mai putin", a declarat presedinta BEJ, judecatoarea Luminita Benescu.

 

Incidentul a dat nastere unor controverse intre reprezentantii partidelor, pentru ca istoria recenta a demonstrat ca o astfel de pastila "montata" pe cureaua de la ceas, poate fi folosita, in timpul numaratorii voturilor, pentru anularea buletinelor de vot ale adversarilor, prin aplicarea celei de-a doua stampile. In comuna invecinata, Baleni, primarul PSD Lica Oprea s-a ales cu plangere penala din partea PD-L, care il acuza de fals si uz de fals. Primarul din Baleni a depus cereri de deplasare a urnei mobile la domiciliul a 64 de alegatori, dintre care 62 sufereau de aceeasi boala: artroza. Toate adeverintele medicale erau eliberate de medical din comuna Cuca. "Dupa ce au fost depuse aceste cereri, la sectia de votare s-au prezentat patru din persoanele care erau trecute in lista pentru urna mobila, iar presedinta le-a spus ca nu pot vota, pentru ca sunt pe lista pentru urna mobila.

 

In aceste conditii, am luat decizia de a depune plangere penala impotriva primarului, pentru fals si uz de fals", ne-a declarat presedintele PD-L Galati, Mircea Toader. Liderul PD-L Galati a mai precizat ca o fost depusa o plangere penala si impotriva viceprimarului PSD din comuna Foltesti, Damian Iordan, pe care democrat-liberalii l-au fotografiat in timp ce oferea bancnote de 50 de lei unui grup de 4 alegatori. Un alt caz de mita electorala a fost constatat in cartierul galatean Aeroport. Deputatul PD-L Mihai Boldea a telefonat la Apelul Unic de Urgenta 112, anuntand ca la una din scarile blocului U14A doi indivizi intocmeau state de plata cu locuitori din zona, caroar le ofereau bani ca sa voteze lista PSD. Cei doi au fost ridicati de "mascatii" de la SPIR si dusi la sectie. Echipele trimise in comunele din judet de la toate partidele politice s-au spionat unele pe altele pentru descoperirea cazurilor de "turism electoral".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă