14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMiscari de trupe la marginea terenului

Miscari de trupe la marginea terenului

» Viorel Hizo va prelua conducerea tehnica a celor de la Ceahlaul Piatra Neamt.
» Aproape sigur Dorinel Munteanu va antrena FC Vaslui, existand si varianta "de rezerva" Cristiano Bergodi.
» Farul a ramas fara presedinte dupa ce Florentin Chiforeanu a demisionat de la conducerea clubului.
» Ilie Balaci s-a intors la prima sa dragoste, Universitatea Craiova.

Pe langa tranzactiile care implica transferurile de jucatori, Liga I la fotbal a inceput sa se "miste" si in ceea ce priveste stafful de la marginea terenului, antrenori, presedinti, manageri. Rapid, FC Vaslui, Ceahlaul Piatra Neamt, Farul Constanta sunt echipe care inca nu au un antrenor numit oficial, in timp ce CFR Cluj si Poli Timisoara i-au anuntat deja pe Ioan Andone, respectiv Dusan Uhrin jr, ca noii responsabili tehnici ai gruparilor.

Hizo, ca si numit la Piatra Neamt
Antrenorul Viorel Hizo este asteptat, in cursul acestei saptamani, sa semneze cu FC Ceahlaul Piatra Neamt un contract pe o perioada de trei ani, tehnicianul brasovean fiind cel care a adus cele mai mari performante gruparii de sub Pietricica. Viorel Hizo a antrenat in campionatul trecut echipa FC Vaslui, cu care a terminat pe pozitia a opta a clasamentului.
Presedintele Consiliului de Administratie a FC Ceahlaul, Viorel Mastacaneanu, a declarat luni ca Viorel Hizo este cea mai buna solutie pentru postul ramas vacant dupa plecarea lui Aurel sunda. "Il stiu ca pe un antrenor profesionist si foarte exigent, iar rezultatele pe care le-a obtinut in ultima perioada il recomanda. A reusit cu FC Vaslui sa se bata in partea a doua a campionatului cu granzii fotbalului romanesc", a declarat Viorel Mastacaneanu.
Pana acum singurul transfer concretizat al nemtenilor este cel al fotbalistului pitestean Constantin Schumacher. Conducerea FC Ceahlaul a promis achizitii ale unor nume mari de jucatori, cu care sa faca fata in liga intai de fotbal. Desi a terminat sezonul trecut pe prima pozitie retrogradabila, gruparea din Piatra Neamt va juca anul viitor tot pe prima scena fotbalistica a tarii, si asta pentru ca echipa Delta Tulcea, din seria intai a ligii a doua, nu va promova, desi va termina campionatul in primele doua locuri, pentru ca nu a solicitat licenta pentru liga intai. Astfel, conform regulamentului, locul acestei echipe va fi luat de prima echipa care a retrogradat, in acest caz fiind FC Ceahlaul.
Viorel Hizo a mai antrenat FC Ceahlaul si in campionatul 1998/1999, atunci cand galben-negrii au terminat pe pozitia a patra, iar in Cupa Intertoto au reusit sa obtina doua rezultate de egalitate in fata echipei Juventus Torino, respectiv 1-1 la Piatra Neamt si 0-0 la Cesena.
Campionatul trecut, echipa din Piatra Neamt a avut sase antrenori, acestia fiind, in ordine, Marin Barbu, Ioan Stoica, Vasile Silaghi, Ioan Moldovan, Florin Marin si Aurel sunda.

Porumboiu negociaza cu Dorinel Munteanu
Finantatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, negociaza cu tehnicienii Dorinel Munteanu si Cristiano Bergodi, dar si cu un al treilea antrenor, in vederea preluarii echipei din sezonul viitor. "Suntem in tratative cu trei antrenori, dintre care doi sunt Dorinel Munteanu si Bergodi, dar deocamdata nu am semnat cu nimic. Cand vom semna, vom anunta oficial. Nu voi face nimic public pana nu voi semna, pentru a nu le creste cota de piata", a declarat Porumboiu.
Totusi, surse neoficiale spun ca Dorinel Munteanu a acceptat oferta si va veni in scurt timp la Vaslui pentru a semna contractul. De asemenea, Dorinel Munteanu ar dori sa evolueze si ca jucator, cel putin inca un sezon, asa cum a facut-o la CFR Cluj si FC Arges, echipe la care a fost antrenor-jucator.

Ilie Balaci, manager sportiv
"Minunea blonda" a oltenilor, fostul fotbalist al echipei Universitatea Craiova, Ilie Balaci, a fost numit in functia de manager sportiv al gruparii din Banie. "Balaci cred ca merita aceasta functie. Trebuie sa fim mai multi in conducerea clubului, ne propunem multe pentru anul viitor si Balaci ne poate ajuta", a spus patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu.
Ilie Balaci a facut apoi "fisa postului" pe care il va ocupa la Universitatea. "Ma voi ocupa de relatia cu mass-media, pentru o mai eficienta reflectare a activitatii si parcursului echipei. Voi cauta jucatori de perspectiva, care sa fie solutii viabile in scurt timp pentru primul 11, voi mentine un contact permanent cu antrenorul, pentru a-mi spune ce jucatori doreste, ce tip de fotbalisti, ce calitati trebuie sa aiba, nu numele lor. Cu Florin Cioroianu am mai lucrat si va fi o colaborare ideala. Daca Universitatea va merge in cupele europene de la anul imi va fi foarte greu sa ma mai despart de echipa, asa ca exista varianta sa raman mai mult timp".
Ca antrenor, Ilie Balaci a antrenat mai multe echipe din Africa si din tarile arabe. Printre performantele sale se numara Cupa Campionilor Africii (1992, cu Club Africain Tunis), Cupa Cupelor tarilor arabe (1993, 1994, cu Olimpique Casablanca, si 2000, cu Al Ain), Cupa Campionilor Golfului (1997, cu Al Nassr Riad, si 1998, cu Al Hilal) si Supercupa Asiei (2000, cu Al Ain).

RAPID
Bölöni vrea In Giulesti
Ladislau Bölöni este tentat sa se intoarca in campionatul intern, confirmand faptul ca va discuta cu principalul actionar, George Copos, preluarea postului de antrenor principal la Rapid. "Sigur ca ma tenteaza sa ma intorc in campionatul intern si bineinteles la Rapid. Astept si eu aceasta intalnire cu domnul Copos. Eu sunt in tara, am venit aici si o sa vedem cand are si dansul timp ca sa ne vedem sa discutam", a spus Bölöni, aflat in aceste zile la Targu Mures.
Actionarul majoritar al FC Rapid este asteptat sa se intoarca marti la Bucuresti dupa cateva zile petrecute in Statele Unite ale Americii.

MANAGER
Adi Ilie, intr-o alta ipostaza
Cu siguranta, cea mai rasunatoare revenire in prim-planul fotbalului romanesc, in aceasta vara, o inregistreaza Adrian Ilie (foto), cel care a fost de acord sa devina managerul clubului Steaua in locul lui Mihai Stoica. "Cobra" are o multime de contacte cu oameni importanti din fotbalul mondial – experienta ca impresar l-a ajutat enorm in aceasta privinta – si se pare ca meseria de manager i se potriveste. Cum Steaua este un nume mare, care bate din nou la portile Ligii Campionilor, Adrian Ilie pare sa fi luat cea mai buna decizie privind viitorul sau.

PROMOVARE
Farul il vrea pe Gache
Presedintele Consiliului de Administratie al clubului Farul, Gheorghe Bosanceanu, nu vede niciun motiv pentru care actualul tehnician al formatiei Delta Tulcea, Constantin Gache (foto), sa nu semneze o intelegere cu gruparea constanteana. La randul sau, tehnicianul isi doreste o colaborare cu Farul si va incepe negocierile dupa terminarea sezonului de Liga a II-a. "Sunt incantat de interesul celor de la Farul Constanta si nu vad nici un obstacol de a antrena Farul. Sunt un farist convins. Dupa terminarea ultimei etape din Liga a II-a, ne vom aseza la masa tratativelor", a mentionat Gache.

Cele mai citite

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă