18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMircea Duşa: De 1 Decembrie organizăm cea mai mare PARADĂ MILITARĂ de...

Mircea Duşa: De 1 Decembrie organizăm cea mai mare PARADĂ MILITARĂ de după Revoluţie

Anul acesta, de 1 Decembrie va fi cea mai mare paradă militară de după Revoluţie. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Apărării Mircea Duşa, la Realitatea TV. 

Şeful Apărării spune că a solicitat bani de la Guvern, pentru organizarea evenimentului şi că sumele urmează să fie alocate printr-o HG. 

Printre surprizele pregătite pentru Ziua Naţională, Mircea Duşa a dezvăluit că la defilare vor participa şi şi subunităţi ale trupelor aliate, inclusiv cele din SUA. 

Astfel, soldaţii americani vor defila pe sub Arcul de Triumf din Bucureşti.

Vor mai fi şi alte surprize, însă ministrul nu a dorit să le dezvăluie.

Ministrul Apărării a mai vorbit, la Realitatea TV, despre Strategia de Apărare Naţională din 2014 şi despre întâlnirea, din octombrie, de la Pentagon.

Citeşte şi: Scutul antirachetă devine realitate 

Potrivit ministrului Apărării, se are în vederea crearea Aviaţiei de Vânătoare. Dar şi finalizarea unor programe de dotare şi modernizare pentru Armata Română. ”Demarăm programe de înzestrare a armatei, atât pentru forţele terestre cât şi pentru forţele aeriene.

Citeşte şi: Duşa: Lucrările la baza de la Deveselu încep luni

Avem o capabilitate aeriană bună”, a spus Duşa care a subliniat că mai trebui modernizate câtev avioane şi că se intenţionează să se intervină şi în acţiuni de urgenţă, nu numai în activităţi militară. Ministrul a mai spus că, în 2014, Nava Mircea va intra în modernizare. 

Referitor la întâlnirea din Pentagon. Ministrul a spus că, a discutat cu Charles Timothy Hagel aspecte privind situaţia de securitate internaţională, despre ”dezvoltarea capabilităţilor militare în cadrul NATO prin proiecte «Smart Defense» parteneriatele dintre SUA şi ţara noastră, despre investiţiile din România, cum este cea de la Aeroportul Feteşti, unde vor opera avioanele F16, despre investiţia de la Deveselu, despre cooperarea pe Marea Neagră referitor la securitatea din această zonă.  Sunt câteva investiţii care s-au realizat pe Aeroportul de la Kogălniceanu”.

Citeşte şi: Ministrul Apărării, în SUA: Duşa a discutat cu omologul american despre Afganistan, avioanele F16 şi despre baza de la Deveselu

S-a mai discutat şi despre programul de înzestrare al Armatei României cu avioane multirol F-16 şi instruirea piloţilor. Peste 100 de piloţi vor fi instruiţi în SUA şi Portugalia. 

Ministrul spune că ne putem lăuda cu militarii români care luptă în teatrele din Afganistan. ”Misiunea din Afganistan este un adintre acel emisiuni unde militarii români sunt printre cei mai buni”. ”La noi în România există unităţi de acţiuni speciale care sunt de elită”.

 

Cele mai citite

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă