10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMinoră de 17 ani, obligată să se prostitueze într-o casă din București

Minoră de 17 ani, obligată să se prostitueze într-o casă din București

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate și procurorii DIICOT București auescoperit, în urma unor percheziții la locuințele unor traficanți de carne vie, o minoră în vârstă de 17 ani care era obligată să se prostitueze. 

”Au fost efectuate cinci percheziții în locații din municipiul București și județul Teleorman, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenții a Jandarmeriei, al polițiștilor de la BCCO București, suportul tehnic de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale – I.G.P.R..

         Astfel, în urma perchezițiilor au fost depistate patru persoane față de care există suspiciunea rezonabilă că au exploatat sexual mai multe tinere pe care le obligau să practice prostituția. Totodată, anchetatorii au depistat și o victimă a traficului de minori, în vârstă de 17 ani, cazată la o adresă a suspecților și obligată să practice prostituția.

          În urma audierilor care au avut loc la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial București, unde suspecții au fost duși cu mandat de aducere, procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală și a dispus reținerea pentru 24 de ore a patru inculpați. Este vorba despre  Ț. G., 33 de ani, din județul Teleorman, G. I., 53 de ani, G. R. D., 23 de ani, și S. R., 26 de ani, toți trei din București”, informează DIICOT.

           Conform  anchetatorilor, cei patru inculpați fac parte dintr-o grupare infracțională formată din mai multe persoane, dintre care nouă au fost arestate în luna februarie a.c. în urma unei alte acțiuni.

           Din investigații a rezultat faptul că, în cursul anilor 2013-2014, membrii rețelei au desfășurat activități de recrutare, transport, lipsire de libertate, cazare şi găzduire a mai multor victime în București, în scopul exploatării sexuale prin obligarea la practicarea prostituţiei.

           Membrii grupării ar fi recrutat, prin violență, mai multe victime, minore și majore, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția, unele dintre acestea fiind ulterior plasate altor traficanți care, la rândul lor, prin amenințări și violențe, le-ar fi obligat să practice prostituția.

          În desfășurarea activității infracționale de exploatare a victimelor, membrii grupării infracționale au profitat de vârsta și de lipsa de discernământ a acestora, precum și de condiția lor socio-familială.

            În cauză, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial București au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra a două imobile din București și trei autoturisme de lux, despre care există suspiciunea rezonabilă că au fost dobândite cu bani obținuți din activitatea infracțională.

          Totodată cei patru inculpați au fost duși astăzi la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanța a dispus arestarea preventivă pentru trei dintre inculpați, al patrulea primind doar măsura arestului la domiciliu, contestată deja de procurorii DIICOT.

          Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale în cauză.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă