18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul german de interne: “Nu există riscul repetării valului de migrație din...

Ministrul german de interne: “Nu există riscul repetării valului de migrație din 2015”

Thomas de Maiziere consideră că ceea ce s-a întâmplat acum doi ani, când în Germania au ajuns aproape un milion de refugiați, nu se mai poate repeta datorită măsurilor întreprinse în acest sens de autoritățile germane, transmite DPA.

'Am întreprins multe pentru a ne asigura că nu se va ajunge la așa ceva (…) Anul 2015 nu poate, nu ar trebui și nu se va repeta', a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, potrivit Agerpres.

Referindu-se la creșterea numărului de migranți care traversează Mediterana în ambarcațiuni precare spre Italia, responsabilul german a afirmat că nu ar trebui să mai existe o politică de a permite trecerea acestor persoane.

Potrivit lui Thomas De Maiziere, acordul semnat între Uniunea Europeană și Turcia vizând blocarea rutei refugiaților care ajungeau în UE via insulele grecești funcționează.

Liderul social-democraților germani, Martin Schulz, principalul contracandidat al cancelarului creștin-democrat Angela Merkel în alegerile federale de pe 24 septembrie, a avertizat recent în legătură cu un nou val de solicitanți de azil, dată fiind creșterea numărului de sosiri în Italia.

De Maiziere a respins însă temerile că acești refugiați se vor îndrepta spre nord, în Germania.

'În primul rând, suntem mai bine pregătiți; în al doilea rând, Italia se comportă diferit de această dată; și, în al treilea rând, numărul refugiaților în Italia nu este atât de ridicat precum acela covârșitor despre care se vorbește', a explicat ministrul german, menționând că numărul de refugiați care sosesc în Italia a scăzut dramatic în lunile iulie și august.

 

Cele mai citite

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă