19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul francez de Externe: Parisul îşi va dezvolta contactele cu opoziţia din...

Ministrul francez de Externe: Parisul îşi va dezvolta contactele cu opoziţia din Siria

Franţa vrea să “dezvolte” contactele cu opoziţia din Siria şi intenţionează să continue eforturile pentru a obţine încetarea actelor de reprimare din această ţară, a declarat astăzi ministrul francez al Afacerilor Externe, citat de AFP, relatează Mediafax.

“Ne vom dezvolta contactele cu opoziţia” siriană, a declarat  Alain Juppe la Paris, cu ocazia Conferinţei anuale a ambasadorilor din Franţa.

“În Siria, nu ne vom slăbi eforturile de a obţine încetarea represiunii şi deschiderea unui dialog democratic”, a adăugat el.

Ministrul francez nu a făcut nici o precizare cu privire la modul în care vor fi dezvoltate contactele cu opoziţia siriană şi nici cu cine anume.

Personalităţi ale opoziţiei siriene au anunţat în 23 august, la Istanbul, că au creat un “Consiliu Naţional” menit să coordoneze lupta lor împotriva regimului de la Damasc. Participanţii au declarat că din acest “Consiliu Naţional” fac parte reprezentanţi ai întregii opoziţii siriene, atât de pe teritoriul sirian, cât şi din afara ţării.

Alte şapte persoane au fost ucise joi în această ţară, în manifestaţii împotriva regimului şi operaţiuni ale forţelor de securitate, iar vineri erau prevăzute mari manifestaţii împotriva regimului Bashar al-Assad.

Cele mai citite

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă