16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul Finanțelor: Cel puțin 2.000 de bonuri fiscale, câștigătoare la loterie. Când...

Ministrul Finanțelor: Cel puțin 2.000 de bonuri fiscale, câștigătoare la loterie. Când are loc următoarea extragere

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a precizat marți, pentru B1 TV, că au fost cel puțin 2.000 de câștigători la Loteria bonurilor fiscale. 

”Sunt câteva cifre estimative (privind numărul de câștigători la loteria bonurilor fiscale – n.r.), undeva la cel puțin 2.000 de bonuri ar fi fost emise la acea valoare, în acea zi. Acum trebuie să așteptăm cele 30 de zile pentru depunerea bonurilor câștigătoare de către proprietarii lor și apoi vom ști exact câți anume, cât va fi câștigul pe persoană. Suma de un milion de lei se împarte exact la numărul de bonuri declarate. Este o campanie extrem de utilă, o campanie foarte bună demarată tocmai pentru a stimula solicitarea bonului fiscal pentru orice bun cumpărat. Este un pas foarte bun”, a explicat ministrul Finanțelor. 

Citește și: Loteria bonurilor poate aduce câștiguri derizorii

Teodorovici a declarat că cea de-a doua extragere va avea loc în luna iunie atât pentru aprilie cât și pentru mai. 

„Prima extragere al fost cu ocazia sărbătorilor de Paște. Cea de-a doua va fi în luna iunie pentru aprilie și pentru mai. Deci cele două luni vor fi acoperite cu o extragere în luna iunie. Iar după aceea intrăm pe prevederea normală, prevăzută de ordonanța 10/2015 care spune că lunar, începând cu luna iunie, se vor organiza astfel de loterii pentru bonurile fiscale”, a mai precizat Eugen Teodorovici.

Citește și: Un arădean a adunat peste 1.500 bonuri fiscale din coşuri de gunoi. Câte sunt câștigătoare 

Ministrul Finanțelor a mai declarat și că ia în calcul și organizarea altor tombole pentru a stimula anumite zone din economie, unde evaziunea fiscală este ridicată. 

”Eu mă gândesc să inițiem chiar și tombole, poate lunare, pe lângă cele care se vor organiza, pentru a stimula anumite zone din economie, acolo unde poate evaziunea fiscală este una ridicată. De exemplu, în sectorul legume-fructe”, a mai spus ministrul Finanțelor. 

Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă