10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul de Externe francez, Jean-Marc Ayrault: Cei care-și propun să construiască ziduri...

Ministrul de Externe francez, Jean-Marc Ayrault: Cei care-și propun să construiască ziduri și să se închidă frontierele atacă instituţiile democratice

Populismul ameninţă democraţia şi îi vizează şi pe cei care vor să construiască ziduri şi să închiă frontiere, a declarat ministrul francez de Externe Jean-Marc Ayrault, într-o critică abia voalată la adresa președintelui american Donald Trump, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Noi, cu toții, vom face o greșeală gravă dacă vom ceda presiunii extremelor. Cei care se prezintă ca distrugători ai sistemului atacă în realitate instituțiile democratice. Cei care-și propun să construiască ziduri și să se închidă frontierele nu oferă de fapt nicio soluție la securitatea națiunilor noastre și pun prosperitatea lor în pericol” uitând lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial, a mai spus el.

Donald Trump a promis să construiască un zid la granița cu Mexicul pentru a-i opri pe migranți să intre în SUA. În fața Congresului american, el a declarat marți că Statele Unite ar trebui să adopte o politică de imigrație “bazată pe merit” și să dea dovadă de mai multă fermitate față de imigranții ilegali.

Statele europene aliate ale SUA s-au arătat de asemenea îngrijorate față de criticile lui Donald Trump la adresa NATO și a Uniunii Europene ca parte a politicii sale “America în primul rând”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă