21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul britanic pentru Brexit anunță că va fi necesar un vot parlamentar...

Ministrul britanic pentru Brexit anunță că va fi necesar un vot parlamentar înaintea ieșirii din UE

Planul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană va include un vot în parlament cu privire la transpunerea legislației comunitare în legislația britanică, a anunțat luni ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, informează Reuters citată de Agerpres.

”Legislația Uniunii Europene va fi transpusă în cea britanică la momentul în care părăsim UE, oferind siguranță pentru lucrători, companii și consumatori”, a spus Davis.

”Aceasta va fi o lege a parlamentului, pe care intenționăm să o avem în vigoare înaintea finalizării procedurii articolului 50” a Tratatului de la Lisabona, cel care guvernează modalitatea de ieșire a unui stat din Uniunea Europeană, a adăugat oficialul britanic.

El a apărat hotărârea guvernului de la Londra de a menține un ‘anumit nivel de confidențialitate’ înaintea începerii negocierilor referitoare la părăsirea Uniunii Europene.

Într-o audiere în parlamentul britanic, Davis le-a transmis aleșilor că dacă ei ar cere o poziție de negociere minimă, atunci aceasta ar deveni maximum pe care Londra l-ar putea obține de la UE și astfel s-ar putea compromite succesul negocierilor consacrate Brexit-ului.

În urmă cu două săptămâni, președintele comisiei pentru Brexit a parlamentului britanic, Hilary Benn, a estimat că parlamentul de la Londra va trebui să se pronunțe prin vot cu privire la un eventual acord între Marea Britanie și Uniunea Europeană referitor la părăsirea blocului comunitar.

Premierul britanic Theresa May a afirmat constant că va invoca articolul 50 până la finalul lui martie anul viitor, ceea ce va marca oficial începerea procedurii de ieșire a țării sale din UE.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...

Un avion a aterizat forțat pe un teren agricol de pe raza localităţii Vurpăr

Duminică, un avion de dimensiuni reduse a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol în zona localității Vurpăr. Deși situația a fost...

Ministrul de externe thailandez demisionează neașteptat

Ministrul de externe thailandez Parnpree Bahiddha-Nukara a demisionat, a anunțat duminică guvernul, după ce a fost înlăturat din funcția de vicepremier în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă