9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul britanic de Externe, Boris Johnson: Lumea este unită pentru a-i învinge...

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson: Lumea este unită pentru a-i învinge pe teroriști. Suntem pe cale să distrugem ambițiile ridicole ale acestui așa-numit califat

Se poate observa o schimbare de atitudine față de amenințările teroriste lansate de gruparea Stat Islamic, a declarat ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Suntem pe cale să distrugem ambițiile ridicole ale acestui așa-numit califat. Cred că suntem pe cale să schimbăm tendința, există o maree de ură în lume și cred că împreună o putem respinge. Lumea este unită pentru a-i învinge pe acești oameni care au lansat acest atac și pentru a învinge această ideologie odioasă și depășită", a dat asigurări Boris Johnson de la sediul ONU din New York, la o zi după atacul revendicat de SI și care s-a soldat cu patru morți și 30 de răniți în apropierea Parlamentului britanic.

Fostul primar al Londrei a refuzat să răspundă la întrebările privind eficacitatea măsurilor luate de noua administrație Trump, ale cărei două decrete care interzic venirea în SUA a cetățenilor din anumite țări musulmane au fost blocate în justiție. Oficialul britanic a apreciat că fiecare țară este liberă să ia propriile măsuri.

"Cooperarea între guvernul britanic și administrația americană precum și între serviciile de securitate este intensă. Vom coopera pentru a ne asigura că atunci când ne confruntăm cu o amenințare și avem informații privind oameni care vor să ne facă rău, le vom împărtăși", a precizat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă