22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMini-recensământul A ÎNCEPUT. Vezi cine va fi scos de pe listele electorale!

Mini-recensământul A ÎNCEPUT. Vezi cine va fi scos de pe listele electorale!

Deşi anunţase anterior că a renunţat la efectuarea unui mini-recensământ pentru reactualizarea listelor electorale permanente, se pare că Guvernul Victor Ponta s-a răzgândit iar, prefecţii primind un memorandum pentru conceperea unor tabele nominale în fiecare localitate, potrivit B1.ro.

Evenimentul zilei scrie că premierul Victor Ponta a semnat o adresă către prefecturi prin care autoriza mini-recensământul, chiar în ziua în care anunţa că renunţă la acesta.

Potriviti Gândul, memorandumul este aprobat de premierul Victor Ponta, avizat de miniştrii Titus Corlăţean – Externe, Victor Ponta – Justiţie, Mariana Câmpeanu – Muncă şi iniţiat de Mircea Duşa – Interne şi Administraţie, Radu Stroe – Administraţie, Ion Moraru – secretar general al Guvernului.

Prefecţii trebuie să elimine de pe listele electorale persoanele decedate, cele care nu au au carte de identitate valabilă, cele care şi-au pierdut dreptul de vot, persoanele care au obţinut statutul de cetăţean român şi au domiciliul în străinătate, cele care au pierdut cetăţenia română şi cele care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţilor de reşedinţă.

Mai mult, prefecţii au primit ordin de la Guvern să îi scoată de pe liste pe cei care au domiciliul la o adresă unde suprafaţa nu permite ca ei să poată locui acolo. De pe listă vor fi scoase şi persoanele care şi-au schimbat numele prin căstorie, divorţ, pe cale administrativă, potrivit evz.ro.

Actualizarea listelor trebuie făcută până pe 27 august.

Ponta a anunţat oficial că nu mai face mini-recensământ, după ce Curtea Constituţională a trimis la Guvern o nouă adresă din care reiese că a cerut listele electorale folosite la referendumul din 29 iulie şi nu actualizarea acestor liste.

Citeşte mai mult pe evz.ro.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă