12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialMilionar pedofil american, arestat dupa abuzuri in Romania

Milionar pedofil american, arestat dupa abuzuri in Romania

Un milionar american a fost arestat de agentii FBI sub acuzatia de pedofilie, anchetatorii stabilind ca acesta a calatorit in Cuba, Romania si Republica Moldova pentru a intretine relatii sexuale cu minori.
Anthony Mark Bianchi, in varsta de 43 de ani, patronul unui hotel din New Jersey, a fost arestat la domiciliul sau din localitatea North Wildwood in baza unei legi din 2003, care pedepseste infractiunile de pedofilie chiar daca sunt savarsite in afara SUA.
Potrivit presei americane, Bianchi a facut vizite frecvente in cele trei tari in perioada decembrie 2003-noiembrie 2005. In Romania, individul racola baieti de 14-15 ani, folosindu-se de serviciile unui translator din Republica Moldova, Ion Gusin, arestat la randul sau. Bianchi isi platea victimele cu sume cuprinse intre 300 si 600 de dolari.
Pe unul dintre minori l-a adus in stare de ebrietate ca apoi sa abuzeze de el, se arata in rechizitoriu. Pentru faptele sale, individul risca o pedeapsa cumulata de 180 de ani inchisoare si o amenda de 1,5 milioane de dolari. “Cetatenii americani care cred ca pot abuza sexual de copii din strainatate fara sa suporte consecintele se insala amarnic.
Obsedatii sexual care isi vaneaza victimele peste mari si tari trebuie sa stie ca distanta nu e un obstacol in calea legii”, a declarat procurorul Patrick L. Meehan. Bianchi mai fusese arestat si condamnat in Rusia, in anul 2000, pentru pedofilie, dar a beneficiat de o amnistie si a fost expulzat in SUA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă