14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialMii de persoane au demonstrat la Valencia, denunţând intervenţia violentă a forţelor...

Mii de persoane au demonstrat la Valencia, denunţând intervenţia violentă a forţelor de ordine

Mii de persoane au demonstrat, marţi, în oraşul spaniol Valencia pentru a denunţa acţiunile violente ale poliţiei în cursul demonstraţiei desfăşurate luni, informează BBC News online, potrivit Mediafax.

O demonstraţie a studenţilor desfăşurată luni a degenerat în violenţe soldate cu câţiva răniţi. Circa 25 de protestatari au fost reţinuţi.

Ministrul de Interne, Jorge Fernandez Diaz, a recunoscut că forţele de ordine au comis acţiuni “excesive”, iar premierul Mariano Rajoy a lansat un apel la calm.

Şeful poliţiei regionale a declarat însă că reacţia forţelor de ordine a fost “proporţionată”, afirmând că, dintre cele 13 persoane rănite, 11 sunt agenţi de poliţie.

Însă studenţii acuză poliţia de utilizarea unor tactici brutale, afirmând că mulţi demonstranţi au fost bătuţi şi târâţi pe asfalt.

Protestele de marţi au început la un institut de învăţământ din Valencia, continuând cu un marş al elevilor şi studenţilor spre centrul oraşului.

Cele mai citite

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU