20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMii de credincioşi au participat la slujba de Bobotează, în mai multe...

Mii de credincioşi au participat la slujba de Bobotează, în mai multe oraşe din ţară

Mii de credincioşi au participat, miercuri, la ceremoniile de Bobotează, desfăşurate în mai multe oraşe din ţară. 

Astfel, pe faleza Cazinoului din Constanţa au fost prezenţi peste 7000 de credincioşi, care au participat la ceremoniile de Bobotează, oficiate de un sobor de preoți în frunte cu IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, ulterior fiind împărţite 150.000 de sticle cu apă sfinţită, potrivit Mediafax.

 

Totodată, peste 3.000 de persoane au participat la slujba ţinută în Piața Mare din municipiul Sibiu, iar la finalul acesteia s-au înghesuit să ia apă sfințită, deşi organizatorii le-au explicat că este suficientă pentru toată lumea. În toate bisericile din municipiul Sibiu a fost oficiată, miercuri dimineață, slujba de Bobotează, iar la finalul acesteia credincioșii au pornit către centrul orașului, pentru a participa la slujba comună.

 

La slujba de Bobotează din Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca au participat peste 2.000 de persoane au participat. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, 15.000 de recipiente din plastic cu apă, fiind sfinţite.

 

Aproape o mie de credincioşi au participat la slujba de Bobotează oficiată în aer liber, în faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Irineu, în timp ce în unele sate din Alba localnicii păstrează încă numeroase obiceiuri legate de sărbătoare.

 

La Catedrala arhiepiscopală de la Mănăstirea Curtea de Argeș au fost prezenţi câteva sute de credincioși.Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Calinic. Ultima parte a ceremonialului religios s-a desfășurat în fața catedralei, unde arhiepiscopul Calinic a sfințit apa și i-a binecuvântat pe credincioși, informează Agerpres.

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă