17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMihail Vlasov, audiat la DNA

Mihail Vlasov, audiat la DNA

Fostul şef al Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, este audiat la DNA, miercuri dimineaţa în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Vlasov a fost arestat preventiv și ulterior plasat în arest la domiciliu în urma unui flagrant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie şi avocat în Baroul Iaşi, pentru trafic de influenţă.

Citeşte şi: Mihail Vlasov, urmărit penal într-un dosar nou

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, la data de 13 martie 2014, Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ, a pretins de la un martor denunţător 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014.

În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis denunţătorului că-şi va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul are calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului, informează un comunicat DNA.

Citeşte şi: UPDATE. Mihail Vlasov, audiat la DNA: Mă așteptam să fiu condamnat la moarte

Cele mai citite

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...

VIDEO. Ciolacu, despre plata pensiilor înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plata pensiilor înainte de Paşte este "în grafic"."Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să...
Ultima oră
Pe aceeași temă