11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMihai Marinescu – locul 8 in Formula BMW Europe

Mihai Marinescu – locul 8 in Formula BMW Europe

Pilotul roman Mihai Marinescu a avut un weekend dificil la Barcelona, acolo unde a participat la primele doua etape ale Formulei BMW Europe, o competitie care in majoritatea cazurilor are loc pe aceleasi circuite si in aceleasi zile cu Formula 1.

Prima cursa a avut loc imediat dupa calificarile Formulei 1 disputate pe circuitul din Catalunya. Plecat al 11-lea, Mihai Marinescu a castigat un loc la start, a avansat apoi pe locul 8 si si-a consolidat in tururile de final un loc 7 destul de bun. "Sunt relativ multumit de rezultat, nu e rau, dar imi doresc mai mult. Am tras concluzii importante pentru inginerii echipei noastre, mai putem sa imbunatatim masina", a promis Marinescu.
Cursa a doua de la Barcelona s-a disputat chiar in deschiderea etapei de Formula 1. Plecat de pe 16 pe grila de start, Marinescu a reusit ce si-a propus, adica o clasare pe locul 10. "M-am simtit bine cu ultima setare a masinii, asa ca am atacat. Am castigat un loc la start si am mai reusit doua depasiri in primele tururi. Apoi l-am prins pe colegul meu de echipa, Pedro Bianchini, si am pierdut ceva timp in spatele lui, pana am reusit sa-l depasesc. Eram deja pe 10, mai aveam doi piloti chiar in fata mea si am incercat sa avansez pana pe 8, dar masina nu mi-a mai permis sa atac in forta", a sintetizat pilotul roman. Cu rezultatele de la Barcelona, Marinescu a acumulat 18 puncte si se afla pe locul 8 in clsamentul general.
"Nu e debutul la care am sperat, dar e bine ca sunt acolo, langa liderii actuali. Acum s-au remarcat Tambay, Juncadella si Gutierrez, data viitoare va fi randul meu. Noi, ca si echipa, stim acum ce probleme avem si putem sa le rezolvam pana la cursa viitoare de la Zolder, la sfarsitul lunii mai. Vom avea o sesiune de teste la Hockenheim peste 3 saptamani si acolo ne vom concentra cu totii pentru eliminarea problemelor. Am incredere in echipa", a mai declarat Mihai Marinescu.
Dupa cursa, Mihai a fost invitat in paddock-ul Formulei 1 de catre team-ul Force India, pentru care concureaza proprietarul echipei lui Marinescu, Giancarlo Fisichella.

Formula BMW are programate etapele sale in deschiderea Formulei 1, pe aceleasi piste, in 7 dintre etapele europene ale competitiei supreme: Barcelona, Silverstone, Hockenheim, Budapesta, Valencia, Monza si Spa.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă