21.7 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialMicrosoft face angajări în România. Vezi oferta

Microsoft face angajări în România. Vezi oferta

Anul 2011 pare a fi anul celor care au studii în domeniul electronicii şi care au experienţă în IT, web-design sau programare. După Google, Intel sau Dell, care au anunţat încă de la finele anului trecut că intenţionează să angajeze sute de oameni pentru birourile din România, a venit rândul gigantului Microsoft să înceapă recrutările, informează www.incont.ro.

Compania a postat, ieri, pe site-urile de recrutare, mai multe anunţuri pentru ocuparea unor posturi în Bucureşti, dar şi în oraşe precum Iaşi, Cluj Napoca, Timişoara sau Braşov. Microsoft caută, în special, ingineri, cu experienţă de până la 5 ani şi care să cunoască cel puţin limba engleză.

Centrul de suport din Bucureşti oferă service pentru clienţii Microsoft din companiile europene, iar specialiştii angajaţi aici dezvoltă tehnologii pentru aceştia. Compania caută, în general, absolvenţi de facultate în domeniu, cu o experienţă de până la cinci ani, mai ales în cazul inginerilor. Microsoft angajează însă şi români fără experienţă.

Compania are disponibile în România câteva zeci de poziţii vacante, printre care ingineri specialişti pe domeniul serverelor, dezvoltatori de software, specialiştii SQL, Office.

Ce trebuie să ştii pentru o carieră de success în IT

Cei care aleg o carieră în domeniul tehnologiei informaţiei pot opta pentru fie pentru partea de dezvoltare software, fie pe partea de administrare
reţele / sisteme.

„In prima situaţie, o persoană care începe că programator junior poate câştiga la început între 300 – 600EUR în funcţie de nivelul general de pregătire, dar şi de tehnologiile alese. În timp poate evolua până la 1400 – 2000EUR, că senior software engineer. Evoluţia în această carieră poate continuă până la project manager unde vorbim de 1800 – 2500 euro sau chiar mai departe, până la nivel de director de departament dezvoltare software (peste 3,000 EUR),” a spus Ionuţ Balintoni, managing partner Qualia.

Dacă cineva optează pentru variantă de administrare reţele /sisteme, în general începe de pe poziţii de help-desk, timp în care acumulează atât know-how, cât şi experienţă în rezolvarea problemelor specifice. Aici poate câştiga în medie între 250 – 400 euro Etapă următoare este trecerea pe poziţii de administrator reţea / sistem, o persoană care şi-a ales această carieră putând ajunge un excelent specialist pe o anumită tehnologie (ex: Microsoft, Cisco). Ca administrator de sistem/reţea salariile variază între 500EUR pentru începători până la peste 1500EUR pentru specialişti. Un avantaj competitiv în acest domeniu îl reprezintă certificările (MCSE, CCNA, CCNP, CISSP, CISA etc), care pot crste câştigurile cu un procent semnificativ. Astfel, un administrator de reţea care se specializează în timp pe tehnologii Cisco şi se certifica la cel mai înalt nivel (CCIE) poate depăşi uşor 2000EUR lunar. De asemenea, o altă variantă este coordonarea de proiecte, echipe sau departamente IT , inclusiv IT Manager. Un Project Manager câştiga în medie între 1700 – 2500 EUR, în timp ce la nivel de IT Manager salariile pot depăşi 2500 – 3000 EUR.

Un alt aspect important de subliniat şi arareori pomenit, este traseul pe care un tânăr aspirant la o carieră în domeniu trebuie să-l parcurgă. Cu toţii am auzit cel puţin odată ambiţiile de a lucra în străinătate sau aspiraţiile de a avea salarii de mii de euro, însă niciodată nu se discută despre cum se ajunge acolo. “În calitate de specialişti în resurse umane, credem că este important că ţinerii să fie responsabilizati, îndrumaţi şi conştienţi de faptul că în ziua de azi o carieră se construieşte gradual, cu eforturi constante şi etape foarte bine definite. Că să ajungi unde îţi doreşti şi, mai ales, a te menţine acolo trebuie înainte de toate să fii foarte bine pregătit, serios, profesionist” a declarat managing partner-ul Qualia.

 

Cele mai citite

“Războiul proxy” devine război oficial. România se plasează de partea Israelului, împotriva Iranului

Atacul cu drone și cu rachete al Iranului asupra Israelului, din dimineața de 14 aprilie 2024, a marcat punctul în care "războiul proxy" din...

A fost aprobat mecanismul prin care primăriile să poată acoperi cofinanțările

Unitățile administrativ-teritoriale (UAT-uri) pot solicita, în cursul anului 2024, până cel târziu 30 septembrie, contractarea de împrumuturi de la Trezoreria Statului, în limita sumei...

Continuă săptămâna de coșmar pentru Liverpool! „Cormoranii” au suferit un nou eșec pe teren propriu

FC Liverpool a ratat șansa de a urca provizoriu pe prima poziție în Premier League, după ce fost învinsă pe teren propriu, cu 0-1,...
Ultima oră
Pe aceeași temă