0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialMicrosoft contraataca in razboiul cu Google, cu un pachet Office gratis accesat...

Microsoft contraataca in razboiul cu Google, cu un pachet Office gratis accesat pe Web

Compania Microsoft va lansa o versiune gratuita a pachetului Office, pe care utilizatorii o vor accesa online, intentionand astfel sa recupereze teren in fata produselor lansate in urma cu trei ani de principalul sau rival, Google. Potrivit agentiei Reuters, citata de NewsIn, pachetul oferit de cel mai mare producator de software din lume va contine un editor de text, un program de calcul tabelar, un program de ilustrare a prezentarilor si o aplicatie pentru luarea de notite, programe similare celor care intra in componenta pachetului Office.

Noul serviciu pus la dispozitie de Microsoft este cea mai recenta ofensiva pusa la cale de aceasta companie, in confruntarea acerba dintre tehnologiile oferite de cei doi rivali.

Decizia luata de producatorul de aplicatii vine in contextul in care, saptamana trecuta, Google si-a anuntat planurile de a crea un sistem de operare gratuit, care ar urma sa concureze cu Windows, sistemul vandut de Microsoft.

Totodata, Microsoft a lansat luna trecuta un nou motor de cautare, denumit Bing, care a atras o mica parte din cota de piata a serviciului Google. Versiunea gratuita a pachetului Office, pe care Microsoft intentioneaza sa o puna la dispozitie utilizatorilor, ar putea afecta insa vanzarile diviziei de aplicatii destinate afacerilor, care in prezent este cea mai bine cotata si cea mai profitabila din cadrul companiei.

Microsoft va incerca sa obtina profit din noul serviciu prin directionarea utilizatorilor sai catre paginile de internet care contin reclame, detinute de companie, printre care se numara si cea a motorului de cautare Bing.

Cele mai citite
00:00:43

VIDEO. SUA, Coreea de Sud și Japonia consolidează securitatea cibernetică

Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia au convenit asupra unor noi inițiative pentru a răspunde amenințărilor Coreei de Nord în spațiul cibernetic, lansărilor...

Pensie de 94.000 de lei pe lună, cea mai mare din România

Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei pe lună, echivalentul a aproximativ 19.000 de euro. Pensia respectivă este încasată de o...
00:01:01

Președintele Maduro dezvăluie o nouă hartă a Venezuelei cu teritoriul disputat

Președintele Nicolas Maduro a dezvăluit vineri (8 decembrie) o nouă hartă a Venezuelei care arată teritoriul disputat Esequibo pe fondul tensiunilor crescânde la graniță...
Ultima oră
Pe aceeași temă