30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialMichael Phelps ratează Mondialele de nataţie. El a fost suspendat de Federaţia...

Michael Phelps ratează Mondialele de nataţie. El a fost suspendat de Federaţia Americană de Nataţie

Michael Phelps nu va participa la Campionatele Mondiale de la anul. El a fost suspendat şase luni de Federaţia Americană de Nataţie după ce a fost arestat, săptămâna trecută, pentru că s-a urcat la volan băut.

Phelps a fpst prins de poliţişti în timp ce îşi conducea maşina cu cu 135 km/h pe o porțiune de autostradă în care viteza era limitată la 72 km/h, potrivit Agerpres.

"Michael a recunoscut public consecințele actelor sale, responsabilitatea pe care o are ținând cont de statutul său special în lumea sportului și pașii necesari pentru ameliorare", a declarat președintele Federației americane, Chuck Wielgus.

Michael Phelps, cel mai titrat olimpic din nataţie este client vechi al poliţiei. În urmă cu zece ani, el a fost pedepsit cu 18 luni de supraveghere tot pentru infracţiunea de conducere în stare de ebrietate, iar în 2009, a fost suspendat 3 luni după ce a publicat o poză în care fuma marijuana.

Phelps are 29 de ani şi a cucerit 22 de medalii, dintre care 18 de aur, la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice- Atena-2004, Beijing- 2008 şi Londra- 2012. De altfel, americanul s-a retras după Jocurile Olimpice de la Londra, dar  revenit asupra deciziei în primăvara acestui an. Phelps vrea acum să bifeze a patrab olimpiadă consecutivă- Rio de Janeiro, 2016.

 

Cele mai citite

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă